Ville Pakarinen, Talomyyjä

Ville työskentelee Designtalon talomyyjänä PK-seudulla toteuttaen asiakkaiden kotiunelmia.

Talomyyjänä hän toimii aktiivisessa myyntityössä vastaten asiakkaiden tarjouspyyntöihin ja tiedusteluihin. Ville kartoittaa asiakkaiden tarpeita ja etsii yhdessä asiakkaan kanssa parhaat ratkaisut heidän kotiunelmiensa toteutumiseen. Tyypilliseen työpäivään sisältyy asiakastapaamisia, talojen suunnittelua, kustannuslaskentaa ja uusien asiakkaiden kontaktoimista.

Työpäivät vaihtelevat todella paljon. Työtavat ovat joustavia, sillä aamupäivä saattaa mennä kotona tai konttorilla, riippuen työtilanteesta. Talomyyjän työ on yleisesti hyvin iltapainoitteista”, kertoo Ville.

Asuessaan Oulussa Ville huomasi paikallislehdessä ilmoituksen Designtalon talomyyjän avoimesta paikasta. Hänen eräs tuttunsa työskenteli Designtalon myyntiorganisaatiossa, joten Ville kävi keskustelemassa talomyyjän työnkuvasta hänen kanssaan ja päätyi hakemaan paikkaa. Tehtävä ei silloin avautunut, mutta myöhemmin muutettuaan Etelä-Suomeen Designtalon myyntijohtaja soitteli ja tiedusteli Villen työtilannetta.  Puhelu johti tapaamiseen ja nyt Ville on työskennellyt talomyyjänä jo kolme vuotta.

Talomyyjän merkittävin menestystekijä on asiakaslähtöinen ja innostunut asenne. Jokainen asiakasprojekti on aina uniikki ja se pitää Villen mukaan mielenkiinnon yllä tätä työtä kohtaan. Hän arvostaa työssään asiakkaita sekä itsenäisyyttä ajanhallinnan ja tekemisen näkökulmasta.

On upeaa olla mukana suunnittelemassa ihmisille uusia koteja! Työssäni pidän erityisesti myös vapaudesta, sillä vastaan itse täysin omasta kalenterista. Se tuntui aluksi oudolta, mutta nyt huomaan, että kalenteriin pitäisi muistaa merkata muutakin, kuin pelkkää työtä”, Ville tuumaa.

Ville viettää vapaa-aikaansa perheensä kanssa sekä liikkuen. Erityisesti viikonloppuisin perheen kanssa puuhaillaan yhdessä ja vietetään laatuaikaa. Urheilu luo hyvää vastapainoa työlle ja virkistää mielen; Villeä kiinnostavat erityisesti pallopelit. Lisäksi Ville perheineen on rakennuttanut itselleen uutta Designtaloa. Perhe pääsi muuttamaan uuteen, ihanaan kotiinsa syksyllä.