Erkki Lahtinen, Head of Group Accounting

Erkki työskentelee DENin talousosastolla Head of Group Accounting -tehtävässä. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja työskennellyt aikaisemmin esimerkiksi tilintarkastajana sekä talousjohtajana. Erkin edellinen työkokemus linkittyy vahvasti tilinpäätöksiin ja raportointiin. Myös rakentamisen toimiala oli tullut tutuksi jo ennen DENiä, joten koteja, tiloja ja palveluita tarjoava konserni oli luonteva uran seuraava askel.

Ajatus seuraavan askeleen ottamisesta uralla alkoi itää vuonna 2017. Syksyllä silmääni osui Oikotien ilmoitus, jossa Designtalo etsi Group Controlleria. Ilmoituksessa oli paljon minua kiinnostavia asioita, kuten uusia liiketoiminta-alueita, kansainvälistä raportointia ja vahvaa kasvua”, Erkki kertoo.

Erkin tehtäväalue kiteytyy DENin erillisyhtiöiden ja konsernin talouslukujen raportoinnin tuottamiseen – aikataulun mukaisina ja oikeanlaisina, totta kai. Erkin vastuulla on koko Suomen ja Ruotsin taloustiimin ohjeistaminen ja talousraportoinnissa sekä -järjestelmissä tukeminen. Hän toimii myös myynti- ja ostolaskutiimin esimiehenä. Työpäiviin sisältyy kuukausiraportointiin liittyviä toimenpiteitä, talouden järjestelmien kehitystä sekä muihin osaston erillisiin kysymyksiin vastaamista.

Arvostan työssäni dynaamista työkulttuuria ja erinomaisia työkavereita niin talousosastolla kuin muuallakin organisaatiossa. Lisäksi työskentelytapamme ovat joustavat ajallisesti ja toteutuksellisesti”, Erkki kuvailee.

Tarkan ja huolellisen työnsä vastapainoksi Erkki nauttii vapaa-ajastaan perheensä kanssa. Lisäksi hän tykkää huolehtia kunnostaan erilaisten ja monipuolisten urheilulajien parissa.