DEN Finland on pian myynyt 500 taloa tänä vuonna ja tekee positiivista tulosta

Rakennusala on vaikeassa tilanteessa ja konkurssejakin on jo nähty markkinoiden epävarmuuden, korkojen nousun ja inflaation takia. DEN Finland on tilanteesta huolimatta huolehtinut kannattavuudestaan, ja myynnissä rikotaan tänä vuonna 500 talon raja syyskuussa. DEN Finland on Suomen suurin pientalorakentaja tuotemerkeillään Designtalo, Finnlamelli ja Ainoakoti, joka on yhteistyömerkki Keskon kanssa.

”Olemme onnistuneet tekemään liiketoiminnassa koko vuoden ajan positiivista tulosta ja olemme vahvasti sitoutuneet kantamaan vastuumme asiakkaidemme kotien rakentamisesta myös pitkällä tähtäimellä”, DEN Finlandin toimitusjohtaja Otto Tarkiainen kertoo.

”Asiakkaamme arvostavat tällä hetkellä pitkän historian tuomaa hyvää mainetta, luotettavuutta sekä taloudellista vakautta. Lisäksi pystymme tarjoamaan nopean hankkeiden läpimenoajan sekä asiakkaalle helpon ja riskittömän muuttovalmiin talototeutuksen”, Tarkiainen perustelee.

Tänä vuonna DEN on myynyt yli 450 taloa ja syyskuun aikana rikotaan 500 talon rajapyykki. Epävarmassa taloustilanteessa monia asiakkaita houkuttelevat erityisesti kompaktit, kustannus- ja energiatehokkaat kodit. Designtalolla Ideal-mallisto ja Finnlamellilla Rehti-mallisto ovat olleet suosittuja.

”Myynti- ja toimitusmäärämme ovat tänä vuonna koronaa edeltävällä tasolla. Tänä vuonna olemme toimittamassa yli 530 taloa, joista valtaosa on muuttovalmiita toteutuksia”, Tarkiainen kertoo.

DEN Finlandin vakaudesta ja taloudellisesta suunnitelmallisuudesta kertoo myös vankka omistajapohja. DEN Finland on osa DEN Groupia, jonka pitkäaikainen suurin omistaja on pörssilistatun pääomasijoituskonserni CapManin hallinnoima rahasto, joka yhdessä Suomen Teollisuussijoitus Oy:n kanssa omistaa enemmistön DENin osakkeista.

Kannattavuudesta huolehdittu rakentamisen laadun parantamisella ja sopeutustoimilla

”Olemme onnistuneet pärjäämään haastavassa markkinassa hyvin. Olemme sopeuttaneet toimintaamme kustannussäästöillä, toteuttaneet tuloksellisen rakentamisen kehityshankkeen ja onnistuneet vakuuttamaan asiakkaat ajankohtaisella mallistolla ja luotettavalla toteutuksella”, Tarkiainen summaa.

DENin rakentamisen Kunto-kehitysohjelmassa on saavutettu entistä parempaa rakentamisen laatua ja kustannussäästöjä muun muassa kehittämällä toimintatapoja ja esihenkilötyötä, minkä ansiosta viivästymiset on saatu käytännössä kokonaan poistettua. Lisäksi sopeutumista tilanteeseen on toteutettu määrätietoisilla kustannussäästöillä.

DEN Finland Oy:n liikevoitto ennen liikearvopoistoja oli 6,9 m€ vuonna 2022 ja 7,7 m€ vuonna 2021. Tulosennuste vuodelle 2023 on myös positiivinen.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Maria Mroue, markkinointi-, viestintä ja vastuullisuusjohtaja, DEN Finland

maria.mroue [at] den.fi | +358 50 393 4974

 

Me DENillä teemme vastuullista ja kestävää työtä asiakkaidemme elämän isoimpien hankintojen parissa.

DEN on suomalainen yritys, jonka juuret pientalorakentamisessa yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Konsernissa työskentelee yli 400 ammattilaista.

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli ja K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti. Lue lisää: den.fi.