DEN Finland uudistaa Designtalon malliston asiakkaita kuunnellen

7.2.2024

Suomen suurin pientalovalmistaja DEN Finland rakentaa tulevaisuuden kasvua investoimalla uudistumiseen. Designtalon mittava mallistouudistus on lähtenyt asiakkaiden tarpeista ja toteutettu talon omien ammattilaisten voimin.

Mallistouudistus on ollut DENille yksi vuoden suurimmista kehityshankkeista ja iso investointi. Designtalon muunneltava mallisto on uudistunut täysin, ja mukana on lukuisia uusia talomalleja sekä kokonaan uusi tyyli, joka on syntynyt asiakkaiden toiveiden perusteella.

DEN onnistui parantamaan suhteellista kannattavuutta ja investoi tulevaisuuteen

On poikkeuksellista, että yritykset investoivat isoihin kehittämishankkeisiin tällaisena aikana, kun inflaatio syö kuluttajien ostovoimaa ja talouden kehitys on epävarmaa. Suurista suomalaisyrityksistä vain joka kymmenes aikoo tänä vuonna laajentaa ja kehittää toimintaansa, selviää OP Yrityspankin teettämästä suuryritysten näkymiä luotaavasta selvityksestä. Etenkin rakennusala on kärsinyt pitkään taantumasta, ja kokonaisen talomalliston uudistaminen on iso panostus sekä ajallisesti että rahallisesti.

”Me haluamme rakentaa tulevaisuutta ja kestävää liiketoimintaa. Uskomme, että kuuntelemalla herkällä korvalla asiakkaita ja luottamalla huippuammattilaistemme osaamiseen se onnistuu. Designtalon mallistouudistus on lähtenyt asiakkaiden tarpeista ja toteutettu suunnittelun, myynnin ja markkinoinnin tiiviinä yhteistyönä”, kertoo Maria Mroue, DENin markkinointi-, viestintä ja vastuullisuusjohtaja.

DEN Finland onnistui viime vuonna parantamaan suhteellista kannattavuuttaan alalle haastavista ajoista huolimatta.

Designtalon muunneltava mallisto on uudistunut täysin

Designtalolla on jatkossa kaksi talomallistoa: muunneltava mallisto ja valmiiksi suunniteltu mallisto. Uudistus koskee muunneltavaa mallistoa, joka uudistuu täysin. Kaikki vanhat talomallit on uudistettu vastaamaan entistä paremmin asiakkaiden tarpeita ja toiveita. Uudistuneessa talomallistossa on viisi eri tyyliä ultramodernista maalaisromanttiseen, ja jokaisesta tyylistä löytyy lukuisia eri talomalleja.

Uudistuksen myötä aikaisemmin Nordic-mallistona tunnettu talomallisto sai uuden, kuvaavan nimen: muunneltava talomallisto. Muunneltavuus tarkoittaa sitä, että asiakas voi valita valmiin pohjan sellaisenaan tai pienin muutoksin, tai vaihtoehtoisesti myyjä voi muunnella talopaketin täysin asiakkaan tarpeiden pohjalta. Lopputuloksena on asiakkaan unelmien koti.

Uudistuksen taustalla oli tarve päivittää mallisto vastaamaan asiakkaiden muuttuneita tarpeita ja toiveita. Talotehtaat käyttävät usein arkkitehtitoimistoja mallistouudistuksissa, mutta tällä kertaa uudistus on viety läpi kokonaan Designtalon omien arkkitehtien ja suunnittelijoiden toimesta.

Uudistuksen yhteydessä Designtalo tuo markkinoille yli 60 uutta talomallia. Lisää talomalleja julkaistaan myöhemmin kevään aikana.

Omakotirakentamisen trendit vuonna 2024

Designtalon uusiin talomalleihin on tuotu juuri niitä ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia, joita nykyajan rakentajat toivovat. Niitä ovat esimerkiksi tiiviiseen kaupunkirakentamiseen soveltuvat, tiloiltaan tehokkaat talomallit ja rinnetonteille soveltuvat talomallit.

Kodeilta toivotaan tänä päivänä erityisesti monikäyttöisyyttä ja muunneltavuutta, esimerkiksi mahdollisuutta lisätä tai poistaa väliseiniä elämäntilanteiden muuttuessa. Rakentamiseen on tullut yhä enemmän elinkaariajattelua, mikä on sekä taloudellisesti että ekologisesti järkevää.

Arjen sujuvuuteen panostaminen on vahva trendi, joka näkyy muun muassa arkieteisinä ja ruokakomeroina, joita on suunniteltu uusiin talomalleihin valmiiksi.

Visuaalisuus niin talon ulko- kuin sisäpuolellakin on tullut asiakkaille yhä tärkeimmäksi. Skandinaavisen pelkistetyt talomallit ovat tällä hetkellä kysyttyjä, ja talojen ulkoasulta toivotaan selkeitä linjoja, isoja pintoja ja näyttävyyttäkin. Perinteiset ristikkoikkunat ovat nousseet uuteen suosioon ja ne yhdistetään nyt moderniin julkisivuun.

Designtalon uudistuneeseen mallistoon pääsee tutustumaan tarkemmin täältä.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Maria Mroue, markkinointi-, viestintä ja vastuullisuusjohtaja, DEN Finland
maria.mroue [at] den.fi | +358 50 393 4974