DEN Group myy Talliosake Oy:n

27.5.2024

DEN Group Oy ja entisten Talliosake Oy:n yrittäjien muodostamana sijoittajaryhmä ovat allekirjoittaneet kauppakirjan Talliosake Oy:n kaupasta. Kauppa toteutetaan kesäkuussa.

 ”DEN-konserni eriytti Talliosake Oy:n liiketoiminnan DEN Finland Oy:sta vuoden 2023 alussa, koska yhtiöiden liiketoimintalogiikat ovat hyvin erilaisia. Järjestely selkiytti konsernin liiketoimintarakennetta ja mahdollisti yhtiöiden liiketoiminnan paremman ohjaamisen sekä erilaisten omistusjärjestelyiden pohtimisen”, kertoo DEN Groupin toimitusjohtaja Mika Perkiö.

Yrityskaupassa koko Talliosake Oy ja sen tytäryhtiöiden liiketoiminta siirtyvät uudelle omistajalle. Talliosake Oy:n henkilöstö siirtyy kaupan mukana ja jatkaa vanhoilla ehdoilla.

Muutoksia DEN Group Oy:n johdossa ja hallituksessa

Talliosake-kaupan jälkeen DEN Group keskittyy ainoastaan Kodit-liiketoimintaan. DEN Finland Oy:n (Kodit-liiketoiminta) toimitusjohtaja Otto Tarkiainen toimii 1.6. alkaen myös DEN Group Oy:n toimitusjohtajana.

Talliosake Oy:n kaupan vahvistamisen jälkeen yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Mika Perkiö jää pois yhtiön palveluksesta ja häntä esitetään nimitettäväksi DEN Groupin hallituksen jäseneksi tulevassa yhtiökokouksessa. Perkiö on toiminut DEN Groupin talous- ja toimitusjohtajan tehtävissä vieden läpi konsernin yhtiörakenteen selkeyttämisen ja Talliosake Oy:n myyntiprosessin sekä huolehtinut konsernin rahoituksellisen aseman turvaamisesta.

DEN Groupin yhtiökokouksessa 31.5. käsitellään myös muita muutoksia hallituksen kokoonpanossa. Hallituksen puheenjohtaja Saku Sipola on jättämässä tehtävänsä ja hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi esitetään Markus Sjöholmia.

”Saku Sipola on toiminut hallituksen puheenjohtajana erittäin haastavan kauden. Olemme kiitollisia Sakun panostuksesta ja toivotamme hänelle mitä parhainta jatkoa. Kiitämme myös Mikaa hänen työstään yhtiön puolesta ja olemme iloisia, että Mika jatkaa yhtiön hallituksessa”, toteaa DEN Groupin suurimman omistajan edustaja, CapManin Antti Karppinen.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

DEN Group Oy:n puolesta:
Maria Mroue, markkinointi-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, DEN Finland, maria.mroue [at] den.fi | +358 50 393 4974

Entisten Talliosake Oy:n yrittäjien muodostaman sijoittajaryhmän puolesta:
Mikko Lahtinen | +358 40 903 0739

Me DENillä teemme vastuullista ja kestävää työtä asiakkaidemme elämän isoimpien hankintojen parissa

DEN on Suomen suurin pientalorakentaja, jonka juuret yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Yhtiössä työskentelee lähes 400 ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 101 miljoonaa euroa.

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli ja K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti. Lue lisää: den.fi.