DEN Group Oy:n yhtiökokous päätti antaa hallitukselle valtuudet jakaa DENin Kodit- ja Tilat-liiketoiminnot erillisiksi yhtiöiksi – ei vaikutusta päivittäiseen toimintaan 

DEN Group Oy:n yhtiökokous on 30.9.2022 päättänyt antaa hallitukselle valtuudet jakaa Kodit- ja Tilat-liiketoiminnot erillisiksi yhtiöiksi. Jakautumista on valmisteltu hallituksen päätöksellä huhtikuusta lähtien. Tavoitteena on toteuttaa muutos vuoden 2022 lopussa.

Kodit-liiketoimintaan kuuluvat brändit Designtalo, Finnlamelli ja Ainoakoti. Kodit-liiketoiminta muodostaa jatkossa yhtiön DEN Finland Oy. Tilat-liiketoimintaan kuuluvat brändit Talliosake ja Talli Sweden, jotka muodostavat jatkossa yhtiön Talliosake Oy ja sen tytäryhtiön Talliosake Sweden AB.

Jakautuminen on tarkoitus toteuttaa vuoden 2022 lopussa. Aiemmin aikataulutavoitteena oli lokakuun 2022 loppu, mutta valmistelutyön aikana todettiin, että parempi ajankohta muutoksen toteuttamiseen esimerkiksi talousraportoinnin näkökulmasta on vuodenvaihde. Jakautumisella ei ole asiakkaille näkyviä vaikutuksia, eikä muutos vaikuta myöskään DENin henkilöstöön.

”Jakautuminen on pääasiassa tekninen ja juridinen tapahtuma, eikä vaikuta normaaliin arkeemme juuri lainkaan. Toimintamme pysyy siis käytännössä ennallaan”, toimitusjohtaja Jussi Niemelä kertoo.

”Kodit ja Tilat ovat keskenään kaksi erilaista liiketoimintaa ja erillisinä yrityksinä mahdollistamme läpinäkyvämmän raportoinnin ja liiketoimintojen jatkuvan kehittämisen. Omistajamme näkevät molemmissa liiketoiminnoissa vielä paljon potentiaalia ja haluavat panostaa niiden kehittämiseen huomioimalla molempien liiketoiminta-alueiden erityispiirteet vielä aiempaa paremmin. Jakautuminen mahdollistaa myös erilaiset omistusjärjestelyt tulevaisuudessa”, toimitusjohtaja Jussi Niemelä kertoo.

Asiakassopimukset säilyvät ennallaan olemassa olevilla ehdoilla. Osa sopimuksista voi siirtyä uuden yhtiön piiriin, mutta siitä tiedotetaan asiakkaita erikseen. Jakautumissuunnitelma näkyy myös virallisissa kaupparekisteritiedoissa.

Lisätiedot
Jussi Niemelä, toimitusjohtaja, DEN Group Oy
jussi.niemela [at] den.fi

Me DENillä teemme vastuullista ja kestävää työtä asiakkaidemme elämän isoimpien hankintojen parissa.

DEN on suomalainen yritys, jonka juuret pientalorakentamisessa yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Konsernissa työskentelee yli 500 ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 209 miljoonaa euroa.

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli, K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti, harraste-, varasto- ja toimitilojen Talliosake sekä talotekniikan suunnittelun ja asennusten huippuosaaja DEN Tekniikka. Talliosake ja Finnlamelli panostavat myös kansainvälisille markkinoille. Lue lisää: den.fi.