DEN Group voimakkaassa kasvussa – liikevaihto ja henkilöstömäärä kaksinkertaistuivat

DEN Group lähes kaksinkertaisti liikevaihtonsa vuonna 2017 146,4 miljoonaan euroon. Myös DEN Groupin kansainvälistyminen eteni.

– Vuosi 2017 oli DENille voimakkaan kasvun vuosi. Uudistimme ja kehitimme toimintaamme. Tarjoamme nyt kattavan valikoiman palveluita uusista kodeista vapaa-ajan asuntoihin ja erilaisiin tilaratkaisuihin. Pyrimme jatkossakin olemaan alamme suunnannäyttäjä, tuoden uutta ajattelua ja entistä asiakaslähtöisempiä ratkaisuja markkinoille. Kehitystä kuvaa yhtiön nimenmuutos Pohjolan Design-Talosta DEN Groupiksi, sanoo toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski.

DEN julkistaa ennakkotietoja vuoden 2017 taloudellisesta kehityksestä (tilintarkastamaton). Konsernin liikevaihto oli vuonna 2017 146,4 miljoonaa euroa (vuonna 2016 74,2 miljoonaa euroa). Konsernin palveluksessa työskenteli vuoden lopussa 469 henkilöä (209). Oikaistu käyttökate (EBITDA) lähes kaksinkertaistui ja oli 14,4 miljoonaa euroa, eli 9,8 prosenttia liikevaihdosta. Hankintojen transaktiokuluihin ja käyvän arvon kohdistusten vaikutuksiin liittyvät kertaluontoiset erät olivat suuruudeltaan 9,4 miljoonaa euroa. Raportoitu käyttökate (EBITDA) vuonna 2017 oli 5,0 miljoonaa euroa (7,4), eli 3,4 prosenttia (10,0) liikevaihdosta.

Liikevaihdon kasvu selittyy sekä orgaanisella kasvulla että merkittäviltä osin tilikauden aikana tehdyillä yritysjärjestelyillä. Tilikauden aikana DEN osti hirsitalovalmistaja Finnlamelli Oy:n liiketoiminnot ja konserniin yhdistettiin varasto-, työ- ja vapaa-ajantilaratkaisuja tarjoava Talliosake. Tilikauden jälkeen tammikuussa 2018 konserni laajensi edelleen palvelualuettaan hankkimalla omistukseensa maarakentamis- ja suunnitteluyritykset PohjanTeon ja PohjanGeon, minkä ansiosta DEN pystyy tarjoamaan saman katon alta kaikki omakotitalon rakentamispalvelut suunnittelusta pohjarakentamiseen ja aina muuttovalmiiseen omakotitaloon asti.

– Olemme Designtalo- ja Ainoakoti -tuotemerkeillä selvä markkinajohtaja muuttovalmiiden omakotitalojen segmentissä. Haluamme tehdä kodin tai muun tilan ostajalle yksilöllisen tilaunelman toteuttamisen mahdollisimman helpoksi ja riskittömäksi. Käytännössä tämä merkitsee entistäkin valmiimpia toimitussisältöjä, useita erilaisiin yksilöllisiin tarpeisiin ja arvostuksiin sopivia tuotebrändejä sekä tonttihankinnasta kiinteistön ylläpitoon liittyvää palvelu- ja tuotetarjontaa, toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski toteaa.

Talliosake-konseptin mukaiset rakennushankkeet olivat vuoden 2017 aikana voimakkaassa kasvussa.  Talliosake tarjoaa joustavasti käyttäjän tarpeen mukaan muokattavia toiminnallisia työ-, harraste- ja vapaa-ajantilaratkaisuja kuluttajille ja pienyrityksille. Loppukäyttäjien lisäksi Talliosake vahvisti asemaansa kiinteistösijoittajakohteena. Ensimmäiset Talliosake-konseptin mukaiset rakennushankkeet käynnistyivät Ruotsissa maaliskuussa 2018.

Hirsiteknologian kehittäjä ja ekologisen pientalotuotannon edelläkävijä Finnlamelli uudisti vuoden 2017 aikana organisaationsa sekä toimintakonseptinsa ja laajentaa tarjoamansa hirsitalojen muuttovalmistoimituksiin. Finnlamellin tavoitteita vauhdittavat hirsitalojen markkinaosuuden kasvu sekä niin koti- kuin vientimarkkinoillakin vaikuttava ekologisen ja terveellisen rakentamisen suunta. Finnlamelli on vahva kansainvälinen toimija ja vuonna 2017 viennin osuus oli noin 32 % Finnlamellin liikevaihdosta. Yrityksen päämarkkinat ovat Suomessa, Japanissa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa.

DEN Group -konsernin tilinpäätös on laadittu IFRS-laadintaperiaatteiden mukaisesti.

Lisätietoja
DEN Group Oy
Jaakko Taivalkoski, toimitusjohtaja
puh. 050 376 7426

DEN Group Oy on johtava muuttovalmiiden omakotitalojen sekä muunneltavien ja toiminnallisten tilojen valmistaja ja palvelujen tuottaja. Yrityksen palveluksessa oli vuoden 2018 alussa 469 henkilöä. DENin pääomistajia ovat pääomasijoittaja CapManin hallinnoimat rahastot. Yrityksen merkittävinä osakkaina ovat myös valtion omistama pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus sekä yrityksen henkilökuntaa. DEN Groupiin kuuluvat muuttovalmiiden omakotitalojen markkinajohtaja Designtalo, yrityksen yhdessä Keskon kanssa omistama Ainoakoti-brändi, hirsivalmistaja Finnlamelli, työ- ja vapaa-ajantilaratkaisuja tarjoava Talliosake, maarakennusyhtiö PohjanTeko, maa-, pohja- ja talonrakentamisen suunnitteluyhtiö PohjanGeo sekä taloteknisiä palveluita tarjoava Designtalo Tekniikka.