DEN julkaisi vuoden 2023 vastuullisuusraportin – työturvallisuus ja henkilöstötyytyväisyys paranivat

DEN julkaisi jo kolmannen vastuullisuusraporttinsa. Vuonna 2023 työturvallisuus ja henkilöstötyytyväisyys paranivat DENillä merkittävästi. Työ hiilijalanjäljen pienentämiseksi ja energiatehokkuuden parantamiseksi jatkuu.

”Olemme erityisen iloista siitä, että alalla haastavana aikana olemme onnistuneet pitämään huolta henkilöstöstämme ja turvaamaan tulevaisuuden työpaikkoja. Sen osoittavat merkittävästi parantuneet työturvallisuus ja henkilöstötyytyväisyys sekä vahvistunut markkina-asema”, kertoo DENin markkinointi-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maria Mroue.

Työturvallisuudessa saavutettiin merkittäviä parannuksia

DENin tapaturmataajuus, eli sairauslomaan johtavat tapaturmat suhteutettuna työtunteihin, oli 7,1 vuonna 2023, kun se vuotta aiemmin oli 20,7. Tapaturmia on saatu vähennettyä säännöllisten turvallisuuskävelyiden, ennaltaehkäisevien turvallisuushavaintojen sekä muiden työturvallisuutta ja -terveyttä edistävien toimenpiteiden avulla.

DEN seuraa työturvallisuuden toteutumista reaaliaikaisesti. Alkuvuoden 2024 aikana tapaturmataajuus painui vielä alemmas, ja helmikuussa luku oli edeltävältä 12 kuukaudelta 5,7.

Henkilöstötyytyväisyys nousi huippulukemiin

Myös henkilöstötyytyväisyys nousi merkittävästi edellisvuodesta. Vuonna 2023 tyytyväisten osuus henkilöstökyselyssä oli 88 %, kun se vuotta aiemmin oli 68 %. Myös työntekijöiden sitoutumista mittaava eNPS parani selvästi ja oli 33, kun se edellisvuonna oli 17. 

Asema markkinajohtajana vahvistui ja kannattavuus parani

Vuonna 2023 DEN onnistui vahvistamaan asemaansa Suomen suurimpana pientalorakentajana. Myyntimäärät olivat viime vuonna koronaa edeltävällä tasolla ja jonkin verran paremmalla tasolla kuin markkinassa keskimäärin. Määrätietoisella kehittämisellä ja oikea-aikaisilla sopeuttamistoimilla DEN onnistui parantamaan suhteellista kannattavuutta. 

Työ hiilijalanjäljen pienentämiseksi ja talojen energiatehokkuuden parantamiseksi jatkuu

Vuonna 2023 DEN Groupin hiilijalanjälki pieneni merkittävästi, mikä johtuu pääasiassa tuotannon supistumisesta haastavan markkinatilanteen vuoksi. Suhteessa liikevaihtoon hiilijalanjälki kasvoi hiukan. Tämä johtuu päästölaskennassa käytettyjen tietojen tarkentumisesta. Päästölaskentaa on systemaattisesti tarkennettu viime vuosien aikana, jotta on mahdollista tehdä vaikuttavia valintoja päästöjen vähentämiseksi.

DENin hiilijalanjälki on laskettu kansainvälisen Greenhouse Gas Protocol -standardin (GHGP) mukaan. DEN raportoi kaikkien kolmen päästöluokan (Scope 1-3) päästöt. Hiilijalanjälkeen sisältyvät toiminnan suorat päästöt (Scope 1 ja 2) sekä epäsuorat päästöt ja asiakkaille luovutettujen rakennusten elinkaaren aikaiset hiilipäästöt (Scope 3). 

DEN on alansa edelläkävijä vastuullisuudessa – julkaissut raporttia vuodesta 2021

DEN on alan edelläkävijänä julkaissut vastuullisuusraporttia jo vuodesta 2021, vaikka DENin kokoisille yrityksille raportointi tulee pakolliseksi vasta tulevien vuosien aikana.

DENillä vastuullisuustyön painopisteitä ovat ympäristö, turvallisuus ja terveellisyys sekä hyvä hallintotapa. Ympäristötyössä DEN panostaa hiilineutraalien talojen kehitykseen. Työturvallisuudessa painopiste on tapaturmien ennaltaehkäisyssä. Hyvään hallintotapaan kuuluu esimerkiksi henkilöstön eettiset ohjeet. DEN kehittää vastuullisuustyötään ja vastuullisuusraportointiaan jatkuvasti.

Lisätietoja

DENin vastuullisuusraportti 2023

Lisätietoja DENin vastuullisuustyöstä

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Maria Mroue, markkinointi-, viestintä ja vastuullisuusjohtaja, DEN Finland
maria.mroue [at] den.fi | +358 50 393 4974

 

Me DENillä teemme vastuullista ja kestävää työtä asiakkaidemme elämän isoimpien hankintojen parissa

DEN on Suomen suurin pientalorakentaja, jonka juuret yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Konsernissa työskentelee yli 400 ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 226,2 miljoonaa euroa.

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli ja K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti. Lue lisää: den.fi.