Talojen ja tilojen DEN Group kasvatti liikevaihtoaan viidenneksellä 209 miljoonaan euroon vuonna 2021

Kotimainen pientalojen ja erilaisiin käyttötarkoituksiin räätälöityjen hallitilojen toteuttaja DEN Group Oy kasvatti vuonna 2021 liikevaihtoaan 208,7 miljoonaan euroon edellisvuoden 174,0 miljoonasta eurosta. Yhä useampi muuttovalmis koti on DENin toimittama: DENin talomerkkien – Designtalo, Finnlamelli ja Ainoakoti – markkinaosuus muuttovalmistoteutuksista oli vuonna 2021 yhteensä 26 prosenttia (lähde: Rakennustutkimus RTS Oy, Omakotirakentajatutkimus 2021/22 RV). Tilapuolella Talliosake-konsepti hallitsee omaa segmenttiään.

Vuoden 2020 lopulla alkanut kuluttajien ostovoiman suuntautuminen parempaan asumiseen jatkui voimakkaasti etenkin alkuvuoden 2021. DEN-konserni toteutti viime vuonna yhteensä lähes 800 omakotitaloa, joista 600 muuttovalmiina. Uusiutuvista materiaaleista rakennetut puu- ja hirsitalot vetoavat yhä laajempiin ostajakuntiin.

Kesän jälkeen rakennusmateriaalien ja työvoiman saatavuuden kanssa ilmeni haasteita, joista selvittiin hyvien, vakiintuneiden toimittajasuhteiden avulla. Kuumenneiden rakennusmateriaalimarkkinoiden aiheuttamat hinnankorotukset hidastivat hieman talokauppaa vuoden jälkipuoliskolla.

”DENillä taloja myytiin vuonna 2021 ennätysmäärä, euromääräisesti lähes 45 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Kun muuttovalmiskodin saa noin 8 kuukaudessa tilauksesta, iso osa näistä taloista luovutetaan ja tuloutetaan kokonaisuudessaan liikevaihtoon vasta vuonna 2022”, kertoo konsernin toimitusjohtaja Jussi Niemelä.

Talliosake tuotti kaksikymmentä hallikohdetta Suomessa ja kolme Ruotsissa. ”Hyvää kysyntää kuvastaa, että vuodenvaihteessa valmisteilla oli lisäksi neljätoista kohdetta Suomessa ja kuusi Ruotsissa”, huomauttaa Niemelä. Suomessa myytiin yhteensä yli 750 tilaa, ja Ruotsissakin Talli-toiminta kehittyi tavoitteiden mukaisesti.

”Tulevaisuutta ja omaa syvintä olemustamme pohdimme laajassa yhteistyössä päivittäessämme strategian, arvot ja organisaation. Aloitimme myös konsernin vastuullisuuden laaja-alaisen ja systemaattisen kehittämisen: Me DENillä keskitymme rakennuksiin, joiden koko elinkaaren aikana syntyvä hiilijalanjälki minimoidaan kiertotalouden ja uuden tekniikan avulla”, lupaa Niemelä.

Henkilöstöä palkattiin huomattavasti lisää. Henkilöstön määrä vuoden lopussa kasvoi 69 henkilöllä 518:aan, joista 61 % on toimihenkilöitä ja 39 % toimii tehtailla ja työmailla.

Konsernin käyttökate laski kustannuspaineissa hivenen 14 miljoonaan euroon (6,7 % liikevaihdosta). Liiketulos oli 10,5 miljoonaa euroa eli kutakuinkin edellisvuoden tasolla.

Konsernin vuosikertomus tulee saataville den.fi-sivuille huhtikuun puolivälissä.

Lisätiedot

Jussi Niemelä, toimitusjohtaja, DEN Group Oy
jussi.niemela [at] den.fi

Me DENillä teemme vastuullista ja kestävää työtä asiakkaidemme elämän isoimpien hankintojen parissa.

DEN on suomalainen yritys, jonka juuret pientalorakentamisessa yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Konsernissa työskentelee yli 500 ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 209 miljoonaa euroa.

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli, K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti, harraste-, varasto- ja toimitilojen Talliosake sekä talotekniikan suunnittelun ja asennusten huippuosaaja DEN Tekniikka. Talliosake ja Finnlamelli panostavat myös kansainvälisille markkinoille. Lue lisää: den.fi.