DEN-konserni on jo toista vuotta peräkkäin Suomen suurin pientalojen toimittaja

Markkinatutkimusyritys Rakennustutkimus RTS Oy:n uusimman tutkimuksen mukaan DEN-konserni on Suomen suurin pientalotoimittaja sekä kappalemäärissä että liikevaihdossa mitattuna. Useampi kuin joka kuudes tänä vuonna aloitettu teollinen omakotitalo on jonkin DENin talomerkin – Designtalo, Finnlamelli tai Ainoakoti – valmistama. Muuttovalmiissa taloissa ero kilpailijoihin on vielä suurempi: joka neljäs on DENin toimittama.

Pasi Tolppanen, DEN Group Oy:n toimitusjohtaja”Markkinoilla vahvistuva muuttovalmiiden talojen kysyntätrendi kuvastaa laajemmin yhteiskunnallisia muutoksia: ihmisillä ei enää ole aikaa, osaamista tai halua rakentaa itse”, kuvaa DEN-konsernin toimitusjohtaja Pasi Tolppanen. ”Haluamme toteuttaa ihmisille viihtyisän ja turvallisen kodin heille sopivalla tavalla, olipa se sitten talopaketti tontille toimitettuna, vesikattoon rakennettuna, sisustusvalmiina tai täysin muuttovalmiina.”

Kolme erilaista talomerkkiä eri tarpeisiin

Konsernin talomerkeistä Finnlamelli tunnetaan lamellihirren kehittäjänä, joka tarjoaa hirsialan ainoana toimijana muuttovalmiin ratkaisun yhdellä sopimuksella. Lamellihirsi on yhteen liitetystä puutavarasta koostuva hirsityyppi, jonka rakentamiseen painumattomaksi Finnlamellilla on ainutlaatuinen osaaminen. Tuloksena on terveellinen, ekologinen, kestävä ja moderni hirsitalo, joita myydään myös kasvavassa määrin ulkomaille.

Designtalo on muuttovalmiiden puutalojen alkuperäinen kehittäjä, joka on ensimmäisenä lanseerannut myös hiilijalanjäljen hyvityksen, matalaenergia- ja passiivitalot sekä avaimettomuuden vakiona. Designtalon viime vuonna lanseerattu, kolmeen erilaiseen sisustustyyliin perustuva Nordic-talomallisto helpottaa omaan makuun sopivan talon löytymistä.

Tutkimus paljasti myös, että rakentajien mielikuvissa Designtalo kuuluu koko toimialan kärkijoukkoon menestyen erityisesti suunnittelu- ja rakentamispalveluillaan.

Ainoakoti on K-Raudan yhteistyömallisto, jonka DEN toteuttaa asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Lisätiedot:
Pasi Tolppanen, toimitusjohtaja, DEN Group Oy
puh. 040 541 6656, pasi.tolppanen@den.fi

Kuvia medialle saatavissa osoitteista: https://www.finnlamelli.fi/meista/medialle/ ja
https://designtalo.fi/ota-yhteytta/medialle/

DEN tuo yhteen erityisen joukon yrityksiä ja ihmisiä, joilla on yhteinen päämäärä: palvella kokonaisvaltaisesti asumiseen, työskentelyyn ja vapaa-aikaan liittyvissä yksilöllisissä unelmissa. DEN tarjoaa kattavan ja jatkuvasti kehittyvän tuotevalikoiman kotien ja tilojen suunnitteluun, rakentamiseen, käyttöön, vuokraukseen ja elinkaaripalveluihin. Konsernissa työskentelee lähes 500 deniläistä ja sen liikevaihto vuonna 2019 oli noin 170 miljoonaa euroa.

Tuotemerkkejämme ovat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, hirsitalovalmistaja Finnlamelli, K-raudan ja DENin yhteistyötuotemerkki Ainoakoti sekä harrastus- ja varastotiloja valmistava Talliosake. Konserniin kuuluvat myös talotekniikan osaaja DEN Tekniikka sekä maarakentamiseen ja suunnitteluun keskittyneet PohjanTeko ja PohjanGeo. DENin pääomistajia ovat CapManin hallinnoimat rahastot ja muina osakkaina Suomen Teollisuussijoitus sekä yrityksen henkilökuntaa.