DEN-konsernin liikevaihto kasvoi yli 226 miljoonaan euroon vuonna 2022

Vuotta 2022 väritti voimakkaasti Venäjän järkyttävä hyökkäys Ukrainaan. Suomen suurin pientalojen rakentaja ja monikäyttöisten hallitilojen markkinajohtaja DEN-konserni kasvatti liikevaihtoaan vuonna 2022, mutta raaka-aineiden ja materiaalien hintojen nousu sekä saatavuushaasteet vaikuttivat kannattavuuteen. Myynnissä onnistuttiin olosuhteisiin nähden hyvin, mutta energiakriisi, ostovoiman heikentyminen, inflaatio ja korkojen nousu vaikuttivat asuntomarkkinoihin ja asiakkaiden käyttäytymiseen.

DEN-konsernin liikevaihto nousi 8,5 prosenttia 226,2 miljoonaan euroon vuonna 2022 edellisvuoden 208,7 miljoonasta eurosta. Konsernin käyttökate laski kustannusnousuista johtuen 8,6 miljoonaan euroon ja tulos 2,7 miljoonaan euroon. Materiaalien ja raaka-aineiden hintojen nousu näyttää taittuneen vuodelle 2023. Konsernissa on myös toteutettu useita kannattavuutta parantavia ja kustannuksia alentavia hankkeita vuoden 2022 aikana ja vuoden 2023 alussa.

Henkilöstön määrä tilikauden lopussa pysyi samalla tasolla edellisvuoteen verrattuna ja oli 519.

Omakotitaloja 23 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna

Konserni toteutti tilikautena 2022 1014 omakotitaloa, joista 706 muuttovalmiina ratkaisuna. Taloja toimitettiin 23 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021. DEN-konsernin kotituotemerkkejä ovat Designtalo, Finnlamelli ja Ainoakoti, joka on DEN Finland Oy:n ja K-Raudan yhteinen tuotemerkki.

Talliosake-tuotemerkillään DEN on omassa segmentissään tilamarkkinoiden selkeä markkinajohtaja Suomessa. Tilat palvelevat sekä yrityksiä että yksityisiä käyttäjiä mm. työ-, tuotanto- ja toimitiloina, varastoina, harrastustiloina tai myymäläkäytössä. Vuonna 2022 Talliosake luovutti 24 valmistunutta kohdetta, joista 20 sijaitsee Suomessa ja neljä Ruotsissa. Kohteissa on yhteensä 645 tilaa.

Hiilijalanjälki pieneni volyymien kasvusta huolimatta

Keväällä 2022 DEN julkaisi kattavan vastuullisuusraportin toimialan edelläkävijänä. Raportti julkaistaan jatkossa vuosittain keväällä. DENin vastuullisuustyön painopisteinä ovat ympäristö, turvallisuus ja terveellisyys sekä hyvä hallintotapa.

Vuonna 2022 konsernin hiilijalanjälkeä saatiin kokonaisuudessaan pienennettyä lähes 9 prosenttia rakentamisen volyymin kasvusta huolimatta. Liikevaihtoon suhteutettuna hiilijalanjälki pieneni lähes 16 prosenttia.

Konsernin toimintakertomus sekä vastuullisuusraportti julkaistaan verkkosivuilla huhtikuun aikana.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Maria Mroue, markkinointi-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, DEN Finland

maria.mroue [at] den.fi | +358 50 393 4974

Me DENillä teemme vastuullista ja kestävää työtä asiakkaidemme elämän isoimpien hankintojen parissa.

DEN on suomalainen yritys, jonka juuret pientalorakentamisessa yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Konsernissa työskentelee yli 500 ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 209 miljoonaa euroa.

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli ja K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti. Lue lisää: den.fi.