DEN on onnistunut parantamaan kannattavuuttaan, vaikka rakennusalalla menee heikosti

Rakennusala on vaikeassa tilanteessa markkinoiden epävarmuuden, korkojen nousun ja inflaation takia. DEN on kuitenkin onnistunut parantamaan kannattavuuttaan vuoden ensimmäisellä kvartaalilla säästötoimien ja rakentamisen kehitysohjelman avulla. Suomen suurin pientalovalmistaja DEN edustaa talobrändejä Designtalo, Finnlamelli ja K-raudan yhteistyömerkki Ainoakoti.

DENin rakentamisen kehitysohjelmassa on saavutettu entistä parempaa rakentamisen laatua ja kustannussäästöjä muun muassa kehittämällä toimintatapoja ja esihenkilötyötä, minkä ansiosta viivästymiset on saatu käytännössä kokonaan poistettua.

Vuoden 2023 ensimmäisellä vuosineljänneksellä DENin liikevaihto oli yli 30 miljoonaa euroa, ja käyttökate parani yli kolme prosenttiyksikköä viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Tämä saavutettiin rakentamisen kehittämisen lisäksi kiinteisiin kustannuksiin kohdistuneilla säästötoimilla.

– Olemme saaneet hyvän alun vuoteen ja pärjänneet erittäin hyvin vaikeassa markkinatilanteessa, kertoo DEN Finlandin toimitusjohtaja Otto Tarkiainen.

– Alkuvuoden onnistumiseen on meillä vaikuttanut myös se, että asiakkaamme ovat löytäneet laajasta mallistostamme erilaisiin tarpeisiin sopivia koteja. Epävarmassa taloustilanteessa monia houkuttelevat erityisesti kompaktit, kustannus- ja energiatehokkaat kodit. Designtalolla Ideal-mallisto ja Finnlamellilla Rehti-mallisto ovat olleet erittäin suosittuja, Tarkiainen kertoo.

– Markkinatilanne vaikuttaa kuitenkin jatkuvan haastavana. Korkojen nousu, inflaatio ja energiakriisi ovat saaneet kuluttajat varovaisiksi, mikä näkyy pientalomarkkinassa rakennusprojektien lykkäämisenä myöhemmäksi, Tarkiainen kertoo.

– Meidän osaltamme kesä näyttää melko kiireiseltä ja työkuormasta näyttää muodostuvan varsin korkea kesäkuukausiksi, Tarkiainen toteaa.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Maria Mroue, markkinointi-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, DEN Finland

maria.mroue [at] den.fi | +358 50 393 4974

 

Me DENillä teemme vastuullista ja kestävää työtä asiakkaidemme elämän isoimpien hankintojen parissa.

DEN on suomalainen yritys, jonka juuret pientalorakentamisessa yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Konsernissa työskentelee yli 500 ammattilaista.

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli ja K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti. Lue lisää: den.fi.