DENiltä Lohjan asuntomessuilla kaksi taloa: Designtalon Villa Idyll ECO2-versiona ja Ainoa Fiksu

Tulevan kesän asuntomessuilla Suomen suurin pientalovalmistaja DEN esittelee kaksi puurunkoista omakotikohdetta. Talomerkeistä mukana ovat Designtalo Villa Idyll -kohteellaan, joka on messujen ainoa täysin hiilineutraali talo, sekä DENin ja K-Raudan yhteistyömerkin Ainoakodin Ainoa Fiksu, jossa sekä talo että sisustus nojaavat voimakkaasti kotimaisuuteen ja ekologisuuteen. Molempien suunnittelusta vastaavat DEN-arkkitehdit.

Designtalon Villa Idyll (kohde nro 16)

Villa Idyll on kodikas perinnetalo, joka on kuin kotonaan Lohjan maaseutumaisessa ympäristössä. Talon hiilineutraalius perustuu ECO2-paketin ekologisiin materiaaleihin, kuten uusiutuvaan ekovillaan, hengittäviin sisämaaleihin ja ekoterassilautaan, sekä lopun hiilijalanjäljen täyskompensaatioon 50 vuoden ajalta.

DEN rakennutti talon kodiksi isommallekin perheelle: tilaa on kahdessa kerroksessa 144,5 m2 (kerrosala 164 m2) ja makuuhuoneitakin neljä. Perhe arvostaa omaa tilaa ja ekologisuutta, ja haluaa viihtyä ja puuhailla myös pihalla.

Alakerrassa ovat keittiön, ruokatilan ja olohuoneen muodostama avotila, kodinhoitohuone, pesuhuone, sauna ja wc, sekä talon tekninen tila ja ulkovarasto. Yläkerrassa ovat avarasta aulatilasta lähtevät neljä makuuhuonetta sekä wc, vaatehuone ja parveke.

Sisustuksen on suunnitellut Mikko Toppala ripauksella kansainvälistä, jopa eteläeurooppalaista tunnelmaa skandinaavisen selkeästi. Sisutukseen luotiin perinteisestä maalaisromantiikasta poikkeava modernimpi tulkinta, jossa käytetään laatoituksia, tammea, vaaleita ja lämpimiä värejä. Keittiöstä löytyy näyttäviä kvartsipintoja ja shaker-henkeä.

Tontin koko on 611 m2. Pihalle rakentuu yhdistelmä hyöty- ja koristepuutarhaa potager-hengessä, ja sieltä löytyvät myös kasvihuone viherpeukaloille ja tulisija.

 

Ainoa Fiksu (kohde nro 15)

Ainoa Fiksu on K-Rauta Merituulen diplomikauppias Petri Lappalaisen rakennuttama talo perheelle, joka arvostaa kotimaisuutta, kestävää kehitystä ja laatua. Perhe viihtyy ja harrastaa kotona. Kodin kruunaa iso terassi, jolta on käynti erilliseen saunarakennukseen ja terassille upotettuun porealtaaseen. Talo on moderni ja tyylikäs, ja pohjaratkaisuiltaan kompakti ja toimiva.

Talon pinta-ala on 110 m2, johon sisältyy erillinen saunaosasto vierashuoneeksi muuntuvine pukuhuoneineen sekä ulkovarasto. Yksikerroksisessa talossa on yhdistetty olohuone, ruokailutila ja keittiö kolme metriä korkeassa avotilassa, kolme makuuhuonetta, vaatehuone, kylpyhuone ja kodinhoitohuone. Tontin koko on 615 m2.

Sisustuksen on suunnitellut Karoliina Lantto ja stailauksesta vastaavat kuvittaja Kaisa Kartela ja stylisti Anna Biström. Sisustuksella haluttiin kunnioittaa asuntomessualueen luonnonläheistä henkeä. Kokonaisuudessa korostuvat maanläheinen värimaailma, luonnonmateriaalit ja ajattomuus. Esillä on kotimaisten yrittäjien tuotteita, sekä kierrätettyjä ja tuunattuja tuotteita.

Lisätiedot:

DEN, viestintä: Lotta Kinnunen, lotta.kinnunen@den.fi, puh. 040 581 9735

Ainoakoti & Designtalo, markkinointi: Maria Rautio, maria.rautio@den.fi, puh. 050 553 5602

Lue lisää Designtalon ECO2:sta https://designtalo.fi/muuttovalmis-talopaketti/designtalo-eco2/
Lue lisää Ainoakodin Fiksu-mallistosta https://ainoakoti.fi/ainoa-fiksu/

 

DEN tuo yhteen erityisen joukon yrityksiä ja ihmisiä, joilla on yhteinen päämäärä: palvella kokonaisvaltaisesti asumiseen, työskentelyyn ja vapaa-aikaan liittyvissä yksilöllisissä unelmissa. Muita tuotemerkkejämme ovat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, K-Raudan ja DENin yhteistyötuotemerkki Ainoakoti sekä harrastus-, toimi- ja varastotiloja valmistava Talliosake. Konserniin kuuluu myös talotekniikan suunnittelija ja toteuttaja DEN Tekniikka.

Konsernissa työskentelee lähes 500 deniläistä ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli noin 174 miljoonaa euroa. DENin pääomistajia ovat CapManin hallinnoimat rahastot ja muina osakkaina Suomen Teollisuussijoitus sekä yrityksen henkilökuntaa.