Pähkinäpuu palaa sisustukseen – Designtalon asuntomessukohteessa Auroran Ruusussa pähkinäpuuta on käytetty runsaasti

Kun astuu sisään Designtalo Auroran Ruusuun, sitä ei voi olla huomaamatta. Pähkinäpuuta on käytetty runsaasti kaikissa huoneissa niin väliovissa kuin kiinto- ja irtokalusteissakin. Sisustussuunnittelija Kati Kokljuschkin ennustaa pähkinää tulevaksi trendiksi.

– 10 vuotta sitten kodit olivat valkoisia. Sitten alkoi tulla mukaan puupintaa, koivua ja tammea, ja nyt sisustuksissa mennään koko ajan tummempiin puun sävyihin. Designtalo Auroran Ruusu on kompaktin kokoinen, joten päädymme sävytettyihin valkoisiin seiniin, joiden vastapainoksi pähkinäpuu, värikkäät maalaukset ja musta tehosteväri tuovat särmää. Olen poiminut kodin luonnolliset ja harmoniset sävyt ympäröivästä luonnosta.

Lastenhuoneen roosa katto on katseenvangitsija

Lastenhuoneen katto on maalattu samalla pehmeällä ja hentoisella roosan sävyllä kuin seinät. Tämä tuo pesämäistä tunnelmaa, joka sopii erityisesti makuuhuoneisiin.

– Monesti ajatellaan, että valkoinen katto avartaa ja tekee huoneesta isomman, mutta makuuhuoneessa ei haittaa yhtään, jos fiilis on päinvastainen. Suosittelen valitsemaan makuuhuoneeseen rauhoittavia sinisen tai vihreän sävyjä ja maalaamaan katon samalla sävyllä kuin seinät. Näin makuuhuoneeseen saadaan intiimimpi fiilis, Kokljuschkin vinkkaa.

Kompaktit neliöt tehokäytössä – työhuone muuntuu moneen

Rakennuttajaperheen isä Tuomo Ruusunen työskentelee Designtalon talomyyjänä ja hänelle haluttiin uuteen kotiin työhuone, jossa ottaa vastaan asiakkaita ja esitellä ihan oikeaa Designtaloa.

Työhuoneessa on reilunkokoinen työpöytä, jonka saa levitettyä sängyksi yövieraita varten. Kotimainen kalusteuutuus Boknäsin tablebed muuntuu pöydästä sängyksi käden käänteessä ja kätkee sisäänsä myös vuodevaatteet, mikä mahdollistaa kompaktien tilojen monipuolisemman käytön. Päivällä työhuone, illalla penkkiurheiluhuone ja viikonloppuna vierashuone – mikäs sen ekologisempaa kuin tilojen mahdollisimman tehokas käyttö!

Taiteella kotiin persoonallista ilmettä

Väriä pelkistettyyn sisustukseen tuovat näyttävät taideteokset. Desingtalo Auroran Ruusussa on teoksia kolmelta taiteilijalta. Pia Rydman on tehnyt juuri tätä kohdetta varten kaksi teosta, jotka löytyvät kodin olohuoneesta. Rydman innostui Auroran Ruusu -nimestä ja halusi kertoa teoksillaan perheen tarinaa. Työhuoneessa on Outi Tammen teos ja aikuisten makuuhuoneessa Noora Kämpin teos.

Keittiön suunnittelu alkoi työtasosta

Rakennuttajaperheen äiti Petra Kotsalainen oli ihastunut näyttävään ja eläväpintaiseen Dekton Arga -kivitasoon, josta avokeittiökokonaisuuden suunnittelu lähti liikkeelle. Samaa ruskean, hiekan, valkoisen ja harmaan luonnollisia sävyjä toistavaa kivitasoa on sekä saarekkeessa että tiskipöydässä, josta se nousee vielä yhtenäisenä pintana välitilaan. Kompaktin keittiön seinäkaappien ovet ovat vaaleat ja saarekkeen ovet pähkinäpuun väriset, mikä tuo mukavaa kontrastia oleskelutilaan. Keittiö on Topi-Keittiöiden valikoimasta. 

Kesällä iso terassi on kuin toinen olohuone

Olohuoneen yksi seinä on lattiasta kattoon ikkunaa, josta avautuu näkymä valtavalle, 100-neliöiselle terassille. Ikkunat ovat todellisuudessa liukuovet ja kun ne avataan kokonaan, olohuone jatkuu ulos ja kodin neliöt melkein tuplaantuvat. Terassin katetulla alueella on kesäkeittiö ja ulkoporeallas, auringon alla tilava oleskelualue. Terassi on rakennettu tontin muotoja myötäillen kallion päälle ja sen ympärille levittäytyy luonnonmukainen kunttapiha.

Ympäröivä luonto osana sisustusta

Kokljuschkin suosii suunnittelutyössään luonnon elementtejä. Kodin sävyt on poimittu ympäröivästä maisemasta: männyistä, kalliosta ja sammaleista. Kun kotiin astuu sisään, sävymaailman ja tunnelman jatkumon huomaa selvästi.

“Suurimmalle osalle meistä koti on turvapaikka, jossa halutaan levätä ja palautua. Luonto edistää tutkitusti ihmisen hyvinvointia, ja kun luonnon sävyjä ja materiaaleja tuodaan sisälle, sillä on sama vaikutus. Pyrin työssäni aina ottamaan tämän huomioon.”

Median ennakkoavajaiset 14.7.2022

Asuntomessut järjestetään Naantalin Luonnonmaan alueella 15.7.–14.8.2022.

Median edustajilla on mahdollisuus tutustua Asuntomessujen kohteisiin ennakkoon torstaina 14.7. Jos et ole saanut kutsua, ota yhteyttä DEN Finlandin viestintään (yhteystiedot alla), niin lähetämme lisätietoja.

Median ennakkoavajaisissa Designtalo Auroran Ruusussa on tavattavissa rakennuttaja Tuomo Ruusunen ja sisustussuunnittelija Kati Kokljuschkin sekä DEN Finlandin asiantuntijoita.

DEN Finlandilla on messuilla tänä vuonna kaksi kohdetta. Designtalo Auroran Ruusu on Nordic Classic -malliston pohjalta muunneltu kompakti, pienen perheen unelmakoti. Ainoakoti Villa Aalto on DEN Finlandin ja Keskon yhteistyömerkin muuttovalmis koti.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

 

Sisustussuunnittelu

Kati Kokljuschkin, Sinne Room

050 393 4012

kati@sinneroom.fi

 

Viestintä 

Arna Grym, Designtalo / DEN Finland Oy

+358 40 511 2223

arna.grym@ext.den.fi

 

Me DENillä teemme vastuullista ja kestävää työtä asiakkaidemme elämän isoimpien hankintojen parissa.

DEN on suomalainen yritys, jonka juuret pientalorakentamisessa yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Konsernissa työskentelee yli 500 ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 209 miljoonaa euroa.

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli, K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti, harraste-, varasto- ja toimitilojen Talliosake sekä talotekniikan suunnittelun ja asennusten huippuosaaja DEN Tekniikka. Talliosake ja Finnlamelli panostavat myös kansainvälisille markkinoille. Lue lisää: den.fi.