Designtalolta uusi, edullisempi Ideal-talomallisto – ensimmäinen talo kaupaksi viidessä tunnissa

Pientalovalmistaja Designtalo on lanseerannut edullisemman muuttovalmiina toteutettavan talomalliston. Designtalon räätälöitävistä Nordic-mallistoista sen erottavat vakioidut rakenteet ulkoseinissä, ikkunoissa ja sisäpuolen kantavissa osissa. Tämä tekee talojen tuotannosta sarjamaisempaa ja sitä kautta edullisempaa.

Designtalo Ideal 90 -talomalli

Mallisto on luotu vuosikymmenten tuomalla ymmärryksellä perheiden tarpeista ja odotuksista asumisen – oman kodin – suhteen. Ideal-kodit tarjoavat ostajalle edelleen laajan valikoiman sisustusmateriaaleja ja varusteluja.

Uuden malliston lähtökohtina on ollut kolme nousevaa trendiä: etenkin pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa kalliit tontit, jotka haukkaavat ison osan budjetista, koronapandemian mukanaan tuomat sosiaalisen etäisyyden pitäminen ja etätöiden lisääntyminen, sekä kotitalouksien huoli oman taloutensa kehityksestä. Koronasta huolimatta talotehtaalla uskotaan tulevaisuuteen: ensi vuoden tilauskanta osoittaa jo kasvua.

”Valmiiksi mietittyjen tilaratkaisujen ansiosta pystymme rakentamaan aidon, muuttovalmiin Designtalon ennennäkemättömään hintaan”, kuvaa Jarmo Huhtala, Designtalon johtaja. ”Olemme todella ylpeitä uudesta mallistostamme, johon kokeneet arkkitehtimme ovat kehittäneet hyvät ja ajanmukaiset ratkaisut. Toimme ensimmäiset seitsemän mallia myyntiin lokakuun lopulla, ja ensimmäinen Ideal-talo oli myyty viisi tuntia myöhemmin. Tämä, jos mikä, osoittaa konseptin toimivuuden ja tarpeellisuuden.”

Uusi mallisto on nyt täydentynyt kaksikerroksisilla Ideal-kodeilla. Kokonaisuudessaan mallistoon tulee parikymmentä uutta, vakioitua talomallia.

Designtalo on pitkään ollut edelläkävijä alallaan, olipa kyse itse talojen tai niiden toteuttamisen ratkaisuista. Se on muuttovalmiiden pientalojen markkinajohtaja.

”Olemme perinteisesti aika huonoja tuomaan esille omaa ’erinomaisuuttamme’, mutta saamme jopa alihankkijoiltamme palautetta, että olemme alalla poikkeuksellisen vastuullinen ja aidosti kehittämishaluinen toimija”, kertoo Huhtala.

Designtalon tehtaalla Nivalassa valmistuu vuosittain noin 450 taloa. Tuotanto työllistää 40 henkilöä tehtaalla ja satoja urakoitsijoita rakennustyömailla, mukaan lukien DEN Tekniikan, joka tekee päivässä talon talotekniikan kuntoon.

Lisätiedot:

Jarmo Huhtala, johtaja, Designtalo
puh. 0500 865 944, jarmo.huhtala@den.fi

Designtalo on osa DEN-konsernia. DEN tuo yhteen erityisen joukon yrityksiä ja ihmisiä, joilla on yhteinen päämäärä: palvella kokonaisvaltaisesti asumiseen, työskentelyyn ja vapaa-aikaan liittyvissä yksilöllisissä unelmissa. Tuotemerkkejämme ovat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, hirsitalovalmistaja Finnlamelli, K-Raudan ja DENin yhteistyötuotemerkki Ainoakoti sekä harrastus-, toimi- ja varastotiloja valmistava Talliosake. Konserniin kuuluu myös talotekniikan suunnittelija ja toteuttaja DEN Tekniikka.

Konsernissa työskentelee lähes 500 deniläistä ja sen liikevaihto vuonna 2019 oli noin 170 miljoonaa euroa. DENin pääomistajia ovat CapManin hallinnoimat rahastot ja muina osakkaina Suomen Teollisuussijoitus sekä yrityksen henkilökuntaa. Lue lisää: den.fi ja designtalo.fi