Designtalon Ideal-mallisto täyttää vuoden – menestys yllätti talotehtaankin

Designtalo julkaisi uudenlaisen, valmiiksi suunnitellun filosofiaan perustuvan Ideal-mallistonsa vuosi sitten. Idealin suosio on ylittänyt odotukset moninkertaisesti: Ideal-taloja on ensimmäisen vuoden aikana myyty keskimäärin kolme taloa viikossa. Designtalo on pientaloja ja monitoimitiloja toimittavan DEN-konsernin puurakenteisten, muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijäbrändi.

Designtalo Ideal 136

Suosio pohjautuu sekä helppouteen että maltilliseen hinnoitteluun

Designtalon Idealin ideana on ollut luoda valmiiksi niin toimivat pohjaratkaisut, että rakenteet ulkoseinissä, ikkunoissa ja sisäpuolen kantavissa osissa on voitu vakioida. Tämä tekee talojen tuotannosta sarjamaisempaa ja sitä kautta edullisempaa.

”Arkkitehtiemme valmiiksi miettimien tilaratkaisujen ansiosta pystymme rakentamaan aidon, muuttovalmiin Designtalon ennennäkemättömään hintaan”, kuvaili lanseerausvaiheessa Jarmo Huhtala, DENin Kotien tuotantojohtaja.

Kysyntää tämäntyyppiselle ratkaisulle kuvastaa myös se, että ensimmäinen Ideal-talo oli myyty viisi tuntia malliston lanseerauksesta. Yhdeksän taloa kymmenestä myydään muuttovalmiiksi asti rakennettuina.

Asiakkaat tyytyväisiä pohjaratkaisuun ja hintaan

Jokitalon kolmilapsinen perhe tilasi 111-neliöisen Idealin Keravalle alkuvuodesta. Anna ja Juha-Petteri Jokitalo olivat jo tilaamassa toisen valmistajan taloa. Heidän vastaava mestarinsa kuitenkin näki tarjotussa toimitussisällössä puutteita ja suositteli vahvasti sen sijaan itselleen jo tuttua Designtaloa. Jokitalojen tie vei Designtalon myymälään Vantaalle, jossa myyjä Juhani Laurila tapasi heidät kolme kertaa, joista viimeisellä laitettiin nimet paperiin.

Jokitalon perhe jo kovasti odottaa tammikuista muuttoa uuteen kotiin.

”Tästä tulee ensimmäinen oma kotimme”, kertovat 2-, 3- ja 4-vuotiaiden Ollin, Hillan ja Viljan vanhemmat. ”Idealin pohja oli todella hyvin valmiiksi mietitty ja sopi meille täydellisesti. Päämakuuhuoneen sijainti hieman erillään muista makuuhuoneista oli hieno plussa tämän kokoluokan taloon, ja muutenkin neliöiden käyttö oli todella tarkkaan suunniteltu.”

Talotoimitus tontille tehtiin heinäkuussa, muuttamaan päästään tammikuussa 2022. Designtalo toimittaa talon muuttovalmiina, vain maarakennustyöt tulevat asiakkaan omalta urakoitsijalta.

Prosessi yksinkertaistui kautta linjan

”Olen vuosia myynyt hyvinkin pitkälle muokattuja Designtalo Nordic -mallistojen taloja. Tarkoin suunnitellun Ideal-malliston lanseerauksen jälkeen talomyynti mullistui monessakin mielessä. Kevään kova omakotitalojen kysyntä tuki Ideal-malliston ideologiaa – kiinteä hinta ja valmiiksi suunniteltu. Nyt minulle jää enemmän aikaa tukea asiakasta rakennusprosessin edetessä”, kertoo Designtalon myyjä Juhani Laurila. ”Pohjakuvia ei tarvitse enää piirtää ja hyväksyttää, ja talon tarkka hinta valmiina on alusta asti hyvin pitkälle tiedossa.”

Sama selkeys ja nopeus ovat läpi tilaus- ja toimitusprosessin erityisen tervetulleita nyt, kun korona on tuonut ison piristysruiskeen talokauppaan. Asiakkaat saavat nopeammin palvelua ja lopulta myös sen oman Ideal-kotinsa, Designtalon laadusta tinkimättä.

”Myyntiprosessin aikana vielä paljastui, että meillä on JP:n kanssa hyvin kaukainen sukulaisuussuhdekin; nyttemmin meistä on tullut kavereita ja meitä yhdistävät yhteiset salibändyharjoituksetkin!”

DENin muillakin talomerkeillä on vastaavat valmiiksi suunnitellut mallistouutuudet, Finnlamellilla Rehti ja Ainoakodilla Fiksu.

Lisätiedot:

Otto Tarkiainen, liiketoimintajohtaja, DEN Kodit
puh. 040 176 3112, otto.tarkiainen@den.fi

Juhani Laurila, Designtalo-myyjä, DEN
puh. 050 910 9311, juhani.laurila@den.fi

Ideal Designtalon sivuilla

 

Designtalo on osa DEN-konsernia. DEN on suomalainen yritys, jonka juuret pientalorakentamisessa yltävät yli 30 vuoden taakse. Tuotemerkkejämme ovat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, hirsitalovalmistaja Finnlamelli, K-Raudan ja DENin yhteistyömerkki Ainoakoti, sekä harrastus-, toimi- ja varastotiloja valmistava Talliosake. Konsernilla on myös oma talotekniikan suunnittelija ja toteuttaja DEN Tekniikka.

Konsernissa työskentelee lähes 500 deniläistä ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli 174 miljoonaa euroa. DENin pääomistajia ovat CapManin hallinnoimat rahastot ja muina osakkaina Suomen Teollisuussijoitus sekä yrityksen henkilökuntaa.