Loimukotien ensimmäinen, ekologinen aluekohde rakentuu Designtalon ECO2-taloista

Loimukodit on saanut ensimmäisen rakennuskohteensa ensimmäiset asukkaat. Espooseen rakennetussa kokonaisuudessa on neljä omakotitaloa, jotka perustuvat Designtalon kestävän kehityksen ECO2-konseptiin. Loput kolme taloa saavat asukkaansa valmistuttuaan toukokuun lopulla.

Loimukotien ECO2-kohde
Loimukotien Mikko Nissilä ja Tuomas Leppänen ECO2-kohteessaan.

Loimukodit on pientaloihin keskittyvä rakennusliike, jolle rakentamisen lähtökohta on ekologisuus. Yrityksen vuonna 2019 perustaneilla Mikko Välimäellä ja Tuomas Leppäsellä on taustallaan vankka kokemus kiinteistökehityksestä ja asuntorakentamisesta.

”Ekologisuus tarkoittaa meille kolmen asiakokonaisuuden muodostamaa symbioosia, missä erinomainen sisäilma yhdistetään rakentamisen hiilineutraalisuuteen ja energiatehokkaaseen asumiseen. Tätä kolmen koplaa – sisäilma, hiilineutraalisuus, energiatehokkuus – me kehitämme jatkuvasti eteenpäin”, kertoo Loimukotien Tuomas Leppänen.

Ajatus omista rakennuskohteista heräsi pikkuhiljaa, ja kun Loimukodit sai hankittua Pohjois-Tapiolasta vierekkäiset tontit, ryhdyttiin hommiin. Kahden vanhan, purkukuntoisen talon tilalle suunniteltiin arkkitehti Mikko Nissilän kanssa neljä yksilöllistä, 140–149-neliöistä omakotitaloa. Talotoimituksen kumppaniksi valikoitui Designtalo pitkälti omia ekologisuustavoitteita tukevan ECO2-konseptin ansiosta.

”Julkaisimme ECO2-konseptimme viime vuonna, ja uskoimme alusta asti sen sopivan myös aluerakennuskohteisiin”, sanoo Designtalon liiketoimintajohtaja Jarmo Huhtala. ”Muuttovalmiiden pientalojen edelläkävijänä koemme, että meillä on sekä mahdollisuus että velvollisuus vaikuttaa rakentamisen ympäristövaikutuksiin.”

Designtalon ECO2-talokonsepti pohjautuu ympäristöystävällisiin rakennusmateriaaleihin, kuten hengittäviin sisämaaleihin, ekovillaa ja -terassilautaa. Talon rakenteissa on minimoitu muovinkäyttö. ECO2-talon jäljelle jäävä hiilijalanjälki on hyvitetty koko kodin elinkaaren ajalta sertifioiduilla päästöhankkeilla.

”Seuraavat kohteemme, 6 erillistaloa kokoluokaltaan 137–155 hm2, ovat arkkitehtien suunnittelupöydällä Pohjois-Tapiolaan. Niihin mietimme jo uusia ekologisia ratkaisuja,” kertoo Leppänen. ”Uusia kohteita varten haemme jatkuvasti lisää tontteja Tapiolan seutuvilta ja pääkaupunkiseudun merenrannoilta.”

Yhteistyöhön Designtalon ja DENin kanssa ollaan hyvin tyytyväisiä. Loimukodeille ekologisuuden lisäksi tärkeää on talotoimittajan koko, luotettavuus ja vakavaraisuus. ”Tässä kohtaa on tärkeää tiedostaa meidän perimmäinen ajatuksemme siitä, että kohteet rakennetaan luotettavien kumppaneiden kanssa huolellisesti ja aikataulussa valmiiksi.”

Lisätiedot:

Jarmo Huhtala, liiketoimintajohtaja, Designtalo
puh. 0500 865 944, jarmo.huhtala@den.fi

Tuomas Leppänen, Loimukodit Oy
puh. 0400 611 141, tuomas.leppanen@loimukodit.fi

Lue lisää ECO2-taloista https://designtalo.fi/muuttovalmis-talopaketti/designtalo-eco2/

 

Designtalo on osa DEN-konsernia. DEN tuo yhteen erityisen joukon yrityksiä ja ihmisiä, joilla on yhteinen päämäärä: palvella kokonaisvaltaisesti asumiseen, työskentelyyn ja vapaa-aikaan liittyvissä yksilöllisissä unelmissa. Tuotemerkkejämme ovat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, hirsitalovalmistaja Finnlamelli, K-Raudan ja DENin yhteistyötuotemerkki Ainoakoti sekä harrastus-, toimi- ja varastotiloja valmistava Talliosake. Konserniin kuuluu myös talotekniikan suunnittelija ja toteuttaja DEN Tekniikka.

Konsernissa työskentelee lähes 500 deniläistä ja sen liikevaihto vuonna 2019 oli noin 178 miljoonaa euroa. DENin pääomistajia ovat CapManin hallinnoimat rahastot ja muina osakkaina Suomen Teollisuussijoitus sekä yrityksen henkilökuntaa.