Loviisalaiset yrittäjäveljekset rakentavat asuntomessualueelle saman talovalmistajan erilaiset kodit

Loviisassa syntyneet ja kasvaneet Dani Ryynänen ja Ken Ryynänen ovat paitsi veljeksiä myös liikekumppaneita ja kollegoita – ja pian naapureita Loviisan merellisellä asuntomessualueella. Danin perhe rakentaa rantatontille näyttävän kaksikerroksisen hirsitalon, ja Ken muuttaa poikansa kanssa käytännönläheiseen, mutta tyylikkääseen yksitasoiseen kotiin.

Veljekset eivät alunperin suunnitelleet rakentavansa asuntomessutaloja yhdessä, mutta niin vain kävi. Syy innostukseen oli molemmilla sama: asuntomessuhanke omassa kotikaupungissa oli mahdollisuus, johon ei vain voinut olla tarttumatta.

Tiivistä yhdessäoloa niin töissä ja perheen parissa

Danilla ja Kenillä on yhteistä yritystoimintaa ja läheiset perhesuhteet, joten he viettävät tiiviisti aikaa niin työssä kuin vapaa-ajalla.

“Teemme töitä käytännössä joka päivä yhdessä ja käymme viikoittain syömässä vanhemmillamme, jotka asuvat uuten kotimme vastarannalla. Vaikka välillä vitsailenkin, että saammekohan jatkossa välimatkaa riittävästi, tuntuu hyvältä, että suku on lähellä. Tyttäremme Amanda viihtyy Kenin ja Albinin kanssa, joten tulevaisuudessa leikkiseuraakin on lähellä”, Dani kertoo.

Kodit erilaisiin elämäntilanteisiin

Dani ja Ken ovat perheineen hieman eri elämäntilanteissa ja siksi myös perheiden tarpeet uudelle kodille ovat erilaiset. Dani elää pikkulapsiarkea puolisonsa Jenna Aallon ja 4-vuotiaan Amanda-tyttären kanssa. Heille messutalo on suuri unelma ja loppuelämän koti, jonka jokainen yksityiskohta on suunniteltu juuri heidän elämäntyylinsä ja makunsa mukaan.

Ken taas toivoo kompaktimpaa ja helppohoitoisempaa kotia nyt, kun  isommat lapset ovat jo lentäneet pesästä ja tilaa tarvitaan enää itselle ja 11-vuotiaalle Albin-pojalle. Ken on pohtinut myös uuden kodin muunneltavuutta ja jälleenmyyntiarvoa tulevien elämäntilanteiden varalta.

Finnlamellin hirsitalo ja Designtalon elementtitalo

Dani perheineen päätyi Finnlamellin kaksikerroksiseen hirsikotiin, jonka kuusi metriä korkean oleskelutilan ikkunat avautuvat merelle. Ken puolestaan valitsi yhden Designtalon suosituimmista yksitasoisista talomalleista, johon tehtiin pieniä muutoksia perheen tarpeiden mukaan.

Finnlamellilla ja Designtalolla on molemmilla sekä muunneltavat että valmiiksi valmiiksi suunnitellut talomallistot, joista löytyy sopiva talomalli jokaiseen makuun muuttovalmiina, sisustusvalmiina tai omatoimiselle rakentajalle sopivana talopakettiratkaisuna.

Finnlamelli ja Designtalo ovat molemmat Suomen suurimman pientalovalmistajan DENin talobrändejä. DENillä on lisäksi K-Raudan kanssa yhteinen tuotemerkki Ainoakoti.

Kiireisten yrittäjien valinta oli muuttovalmis omakotitalo

Dani ja Ken ovat kiireisiä yrittäjiä, joten muuttovalmis talopaketti oli molemmille ainoa oikea ratkaisu.

”Olemme todella tyytyväisiä, että päädyimme muuttovalmiiseen talopakettiin. Kaikki on ollut vaivatonta ja helppoa, eikä meidän ole tarvinnut uuvuttaa itseämme rakennusprojektilla, Dani kiittelee, ja Ken on samoilla linjoilla:

“Minulla on ollut kiirettä työn puolesta, joten olen tyytyväinen, ettei raksan asioihin ole juuri tarvinnut puuttua. Työmaalla asiat ovat edenneet omalla painollaan eikä minua ole tarvittu paikalle.”

Rakennusprojektin edetessä veljekset ovat pallotelleet ideoita yhdessä ja apuna heillä on ollut sama sisustussuunnittelija Dima Latvalahti. Yhteisestä rakennusprojektista on ollut myös käytännön hyötyä.

“Välillä Kenin urakoitsijat ovat soitelleet minulle, kun eivät ole saaneet Keniä kiinni”, Dani nauraa.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Dani ja Ken Ryynänen perheineen ovat tavattavissa Loviisan Asuntomessujen median ennakkoretkipäivänä 25.5.2023 omissa messukodeissaan klo 11.30–15. Haastattelut ja kuvaukset ovat mahdollisia sekä tuolloin tai erikseen sovittavana ajankohtana.

 

Arna Grym, DENin viestintä

+358 40 511 2223 | arna.grym@ext.den.fi

 

Dani Ryynänen

+358 40 722 3120 | dani.ryynanen@kuormalavakeskus.fi

 

Ken Ryynänen

+358 40 730 9649 | ken.ryynanen@gmail.com

 

Me DENillä teemme vastuullista ja kestävää työtä asiakkaidemme elämän isoimpien hankintojen parissa.

DEN on Suomen suurin pientalorakentaja, jonka juuret yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Konsernissa työskentelee yli 500 ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 209 miljoonaa euroa.

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli ja K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti. Lue lisää: den.fi.