Loviisan Asuntomessuille rakentuvasta Designtalo Villa Kungenista tulee isän ja pojan kompakti koti

Kolmisen vuotta sitten loviisalainen Ken Ryynänen lähti uteliaisuudesta katsomaan, mitä kotikaupungin asuntomessualueella olisi tarjota. Upea paikka näkymineen  Loviisan keskustassa, hiekkaharjun ja kallion päällä, teki suuren vaikutuksen. Kun samaan aikaan isommat lapset olivat lentäneet pesästä, ja nyt 11-vuotiaan Albin-pojan kanssa oli jo pidempään suuniteltu muuttoa lähemmäs keskustaa, päätös oli sinetöity.

Designtalo oli Ryynäselle vahva vaihtoehto alusta alkaen. Jo edellisen rakennusprojektin aikaan hän olisi toivonut Designtaloa, mutta se ei silloin ollut sijainnin takia mahdollinen. Tällä kertaa Ryynänen päätyi eri valmistajien talomalleja vertailtuaan nopeasti Designtaloon.

– Muuttovalmis talo sopii kiireiselle yrittäjälle, ja Designtalon pohjakuva ja yksitasoratkaisu miellytti eniten. Se oli kaikkein valmein ratkaisu, josta sai pienillä muutoksia meidän tarpeisiin sopivan kodin, Ryynänen kertoo.

Designtalon suosituin talomalli

Ryynäsen tontille rakentuu Designtalon suosituin malli Nordic Classic Käpylä 128 Plus. Pohja käännettiin peilikuvaksi ja huoneiden paikkoja ja kokoja muokattiin hieman. Kodista tulee muuten kompaktin kokoinen, mutta olohuoneesta haluttiin iso ja avara tila. Työhuone yhdistettiin olohuoneeseen, ja Albin-pojalle yhdistettiin kaksi makuuhuonetta yhdeksi isoksi huoneeksi.

– 15-neliöisessä huoneessa mahtuu sekä pelaamaan että nukkumaan. Huoneiden välille on mahdollista rakentaa väliseinä helposti, ja tähän on jo varaus ja suunnitelmat olemassa, jos huoneiden tarve myöhemmin tai seuraavilla asukkailla kasvaa.

Kompaktit neliöt ja edulliset asumiskulut

Vaikka Ryynänen suunnittelee Villa Kungenista loppuelämän kotia, hän haluaa huomioida mahdollisten seuraavien asiakkaiden tarpeet jo rakennusvaiheessa. Siksi nykyisen pohjan muunneltavuuteen on kiinnitetty huomiota. 

Ryynäsen nykyinen, Loviisan Kuggomissa sijaitseva koti on käynyt isälle ja pojalle liian suureksi – ja suuritöiseksikin.

– Nykyisessä, pian entisessä kodissamme sain toteuttaa kaikki villeimmät visioni ja hulluimmat ideani. 300-neliöisessä linnamaisessa maaseututalossa on isoja lasiseiniä, terassilla varustettu torni, poreammeita, uima-allas ja korkeat huoneet. Se sopi siihen elämäntilanteeseen, mutta nyt tässä uudessa vaiheessa kaipaan uudelta kodilta ihan jotain muuta: helppokäyttöisyyttä ja -hoitoisuutta, modernia ilmettä ja kompaktia kokoa.

– Kompaktit neliöt, toimiva pohja ja helppohoitoisuus tarkoittavat myös edullisia asumiskustannuksia, mikä on tässä maailmantilanteessa tärkeä seikka. Me DENillä haluamme, että asiakkaamme saavat yönsä nukuttua hyvin. Siksi annamme talotoimituksillemme hintatakuun, jotta asiakkaamme budjetti pitää myös rakennusvaiheessa, muuttuvasta maailmantilanteesta huolimatta, kertoo DENin markkinointi- viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maria Mroue.

Den Finlandilla on Loviisan Asuntomessuilla kaksi kohdetta

DEN Finlandilla on ensi kesänä Loviisan Asuntomessuilla kaksi kohdetta. Designtalo Villa Kungen on Nordic Classic -malliston suosituin malli Käpylä 128 Plus, josta tulee isän ja pojan moderni ja kompakti koti. Finnlamelli Kuningattarenhelmi on muuttovalmis, kaksikerroksinen hirsitalo, johon muuttaa kolmehenkinen lapsiperhe. 

Median ennakkoretkipäivä Loviisan Asuntomessuille 29.9.2022

Median edustajilla on mahdollisuus tutustua Loviisan Asuntomessujen tontteihin ja asukkaisiin ennakkoon 29.9.2022 klo 9–12. Paikalla ovat DEN Finlandin edustajien lisäksi Designtalo Villa Kungenin rakennuttaja Ken Ryynänen ja Finnlamelli Kuningattarenhelmen rakennuttajat Dani Ryynänen ja Jenna Aalto.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Viestintä, DEN Finland Oy

Arna Grym

+358 40 511 2223

arna.grym@ext.den.fi