Maailman ensimmäinen ECO2-talo valmistui Joensuuhun

Designtalo on uraauurtavasti tuonut Suomen markkinoille ekologiset, täysin hiilijalanjälkikompensoidut omakotitalot, joista ensimmäinen muuttovalmiina toteutettu on nyt valmistunut Joensuuhun. ECO2-talojen erikoisuutena ovat ympäristöystävälliset rakennusmateriaalit ja koko kodin elinkaaren ajalta hyvitetty hiilijalanjälki. Ensimmäinen koti on Designtalon Nordic-malliston Idyll 143. Rakenteilla on tällä hetkellä yhteensä 27 hiilineutraalia ECO2-taloa ympäri Suomea.

Joensuun 128-neliöinen talo on lopullisesti suunniteltu valmiiksi yhdessä asiakkaiden kanssa heidän tarpeidensa ja toiveidensa mukaan. Rakentamisessa noudatettiin Designtalon normaalia sääsuojattua prosessia, jossa ulkoseinäelementit valmistetaan tehtaalla ja kuljetetaan suojattuina työmaalle.

– Olimme jo pidempään olleet kiinnostuneita ekologisista, muovittomista taloista. Kun ECO2-talojen lanseerauksen yhteydessä ensimmäiset ostajat saivat talon kampanjahintaan, päätöstä ei tarvinnut kauan miettiä, valottaa Ari Pikkarainen päätymistään ECO2-taloon.

Ari Pikkarainen on jo aiemmin pohtinut erilaisia rakentamisen ratkaisuja ja niiden vaikutusta ympäristöön. Keskustelut tuttavien kanssa johtivat jopa sellaiseenkin lopputulokseen, että hänen kollegansa tilasi oman ECO2-talonsa, joka valmistuu pari kuukautta Pikkaraisten talon jälkeen.

– Nykytalvet tuovat lisähaastetta talojen kosteudenhallintaan. Uskon vahvasti, että uuden kotimme ekologiset, muovittamat rakenteet pitävät kosteuden hallinnassa. Sisäilma on raikas, sen ovat vieraammekin todenneet.

ECO2-kodeissa on käytetty muun muassa hengittäviä sisämaaleja, ekologisia eristeitä, ekoterassilautaa ja LED-valaistusta. Talon rakenteissa on minimoitu muovinkäyttö. Kotiin voi valita myös aurinkosähkön, sähköauton latauspisteen ja erilaisia puumateriaaleja sisustukseen.

Pikkaraisten ECO2-talo Joensuussa

Hiilijalanjäljen kutistaminen ja hyvittäminen torjuu ilmastonmuutosta

Hiilijalanjälki kertoo, kuinka paljon tuotteesta, toiminnasta tai palvelusta syntyy ilmastokuormaa sen elinkaaren aikana.

ECO2-talon jäljelle jäävä hiilijalanjälki on hyvitetty koko kodin elinkaaren ajalta, sillä DEN kompensoi päästöjä sertifioiduilla päästöhankkeilla. Hiilijalanjälkilaskennan jälkeen rakennuksen CO2-päästöt neutraloidaan hankkimalla sertifikaatteja hiilidioksidin sitomiseksi ilmakehästä.

Designtalolta asiakas saa aina itselleen raportin rakennuksen jättämästä hiilijalanjäljestä sekä todistuksen DENin suorittamasta päästökaupasta. Sertifikaatti on kodin omistajalle arvopaperi.

– Designtalon kanssa saimme lisäksi muokattua meille tosi toimivat ja käytännölliset tilat, ilman että neliömäärä kasvoi. Täällä tuntuu hyvältä asua, kertovat Pikkaraiset tyytyväisinä.

 

Lisätiedot:

Jarmo Huhtala, liiketoimintajohtaja, Designtalo
puh. 0500 865 944, jarmo.huhtala@den.fi

Lue lisää ECO2-taloista 

 

Designtalo on osa DEN-konsernia. DEN tuo yhteen erityisen joukon yrityksiä ja ihmisiä, joilla on yhteinen päämäärä: palvella kokonaisvaltaisesti asumiseen, työskentelyyn ja vapaa-aikaan liittyvissä yksilöllisissä unelmissa. Tuotemerkkejämme ovat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, hirsitalovalmistaja Finnlamelli, K-Raudan ja DENin yhteistyötuotemerkki Ainoakoti sekä harrastus-, toimi- ja varastotiloja valmistava Talliosake. Konserniin kuuluu myös talotekniikan suunnittelija ja toteuttaja DEN Tekniikka.

Konsernissa työskentelee lähes 500 deniläistä ja sen liikevaihto vuonna 2019 oli noin 170 miljoonaa euroa. DENin pääomistajia ovat CapManin hallinnoimat rahastot ja muina osakkaina Suomen Teollisuussijoitus sekä yrityksen henkilökuntaa. Lue lisää: https://designtalo.fi