Loviisan Asuntomessut: Maailman myllerrykset olivat kaataa loviisalaisperheen haaveet messutalosta

Dani Ryynäsellä ja Jenna Aallolla oli alkuvuodesta suunnitelmat Loviisan Asuntomessujen suhteen selvillä: upea merenrantatontti Loviisan keskustassa ja sinne rakentuva kaksikerroksinen CLT-talo rantasaunoineen. Talopiirustuksia oli viilattu pitkään ja hartaasti, ja pohjatyöt olivat valmiina alkamaan. Sitten alkoi maailma myllertää, ja rakennusbudjetti räjähti hintojen nousun takia käsiin. Ainoaksi vaihtoehdoksi näytti jäävän asuntomessuprojektista perääntyminen ja talounelman kuoppaaminen.

– Meillä oli suunnitelmat, urakoitsija ja budjetti valmiina, mutta viimeisessä tarjouksessa pelkän rungon hinta ylitti koko rakennusbudjetin. Meidän oli pakko perääntyä alkuperäisestä suunnitelmasta. Olimme siis tilanteessa, että meillä oli tontti ja piirustukset, mutta ei toimittajaa, muistelee Dani Ryynänen.

Kuukauden verran pariskunta oli tilanteessa, jossa luovuttaminen alkoi olla lähellä.

Finnlamellin messuosastolta löytyi ratkaisu

Ryynänen ja Aalto eivät kuitenkaan ole luovuttajatyyppiä, joten he päättivät kääntää jokaisen kiven tehdäkseen asuntomessu-unelmastaan totta. He ottivat yhteyttä eri talotoimittajiin ja kartoittivat mahdollisuuksiaan. Monet toimittajat eivät halunneet rakentaa Loviisaan, ja toisilta ei löytynyt tarpeeseen sopivaa ratkaisua. Rakennusaikataulusta oltiin jo pahasti myöhässä ja peli näytti olevan menetetty, kunnes pelastus löytyi aivan viime hetkillä Lahden raksamessuilta maaliskuussa.

– Olimme jo lähdössä messuilta, kun päätimme vielä poiketa viimeisellä ständillä ennen kotiinlähtöä. Se oli Finnlamellin osasto, jossa talomyyjä Brittany Rowe otti meidät vastaan, kuunteli huolemme ja loi meihin uskoa, että tiukasta aikataulusta huolimatta homma kyllä onnistuu. Brittany palasi tarjouksen kanssa asiaan jo seuraavana päivänä, ja vaikka saimme lopulta tarjouksia muiltakin, luotettavuus ratkaisi kisan. Finnlamellin kanssa tuntuu, että olemme luotettavissa käsissä,  Jenna Aalto kertaa.

Loviisan Asuntomessualeen rantatontille kaksikerroksinen hirsitalo – suomalainen unelma

Nyt Ryynäsen ja Aallon taloprojekti on taas hyvässä vauhdissa. Sokkeli on jo valettu, ja hirsitoimitus on muutaman viikon päästä. Loviisan Kuningattarenrannassa unelmien rantatontille nousee Finnlamellin muuttovalmis kaksikerroksinen hirsitalo, josta tulee Ryynäselle, Aallolle ja heidän leikki-ikäiselle tyttärelleen loppuelämän koti. Talon huoneistoala on 147 m2, ja tyyliltään koti tulee olemaan modernin skandinaavinen ja minimalistinen.

Yksi Loviisan asuntomessujen teemoista on “asunto on enemmän kuin koti”, mikä on myös Ryynäsen ja Aallon rakennusprojektissa johtavana ajatuksena.

– Kuningattarenhelmestä tulee tavallinen, mutta meidän näköinen koti, jossa on ripaus ekstraa, pariskunta myhäilee tyytyväisenä.

Den Finlandilla on Loviisan Asuntomessuilla kaksi kohdetta

DEN Finlandilla on ensi kesänä Loviisan Asuntomessuilla kaksi kohdetta. Finnlamelli Kuningattarenhelmi on muuttovalmis, kaksikerroksinen hirsitalo, johon muuttaa kolmehenkinen lapsiperhe. Designtalo Villa Kungen on Nordic Classic -malliston suosituin malli Käpylä 128, josta tulee isän ja pojan moderni ja kompakti koti.

Median ennakkoretkipäivä Loviisan Asuntomessuille 29.9.2022

Median edustajilla on mahdollisuus tutustua Loviisan Asuntomessujen tontteihin ja asukkaisiin ennakkoon 29.9.2022 klo 9–12. Paikalla ovat DEN Finlandin edustajien lisäksi Finnlamelli Kuningattarenhelmen rakennuttajat Dani Ryynänen ja Jenna Aalto sekä Designtalo Villa Kungenin rakennuttaja Ken Ryynänen.

Kuvat

Liitteenä havainnekuva Finnlamelli Kuningattarenhelmestä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Viestintä, DEN Finland Oy

Arna Grym

+358 40 511 2223

arna.grym@ext.den.fi

 

Me DENillä teemme vastuullista ja kestävää työtä asiakkaidemme elämän isoimpien hankintojen parissa.

DEN on suomalainen yritys, jonka juuret pientalorakentamisessa yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Konsernissa työskentelee yli 500 ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 209 miljoonaa euroa.

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli, K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti, harraste-, varasto- ja toimitilojen Talliosake sekä talotekniikan suunnittelun ja asennusten huippuosaaja DEN Tekniikka. Talliosake ja Finnlamelli panostavat myös kansainvälisille markkinoille. Lue lisää: den.fi