Markku Uotinen Finnlamelli Oy:n toimitusjohtajaksi

Merkittävimpiin hirsitalovalmistajiin lukeutuvan alajärveläisen Finnlamelli Oy:n toimitusjohtajaksi on 1.9.2017 alkaen nimitetty kauppatieteiden maisteri Markku Uotinen. Hän siirtyy tehtävään Inwido Finland Oy:stä, jossa hän on vastannut yhtiön tuotekehityksestä, markkinoinnista ja kuluttajamyynnistä. Markku Uotisella on monipuolinen ja vankka kokemus niin kuluttaja- kuin B2B -liiketoiminnasta useissa eri yrityksissä, joissa hän on vastannut alojensa johtavien brändien liiketoiminnasta niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Finnlamellin nykyinen toimitusjohtaja Esko Rintamäki jatkaa yhtiön palveluksessa talousjohtajana.

Finnlamelli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kurkelan mukaan Finnlamelli on keväällä tehdyn yrityskaupan ja sitä seuranneen kehitystyön myötä valmis seuraavaan vaiheeseen, johon Markku Uotisen profiili sopii erinomaisesti.

–Olemme keväällä ja kesällä tehneet mittavan työn kytkeäksemme yhteen markkinoilla kovasti kysytyn hirsimateriaalin ja Finnlamellin erinomaisen teknisen osaamisen sekä Pohjolan Design-Talon prosessiosaamisen, jolla talot tehdään asiakkaille aivan valmiiksi asti. Työ on saavuttanut ensimmäisen etappinsa ja nyt on mitä sopivin hetki Markun astua mukaan remmiin, toteaa Kurkela.

–On hyvä muistaa, että Finnlamelli on kohtuullisen merkittävä rakennusosaamisen ja -materiaalien vientiyritys. Markun kansainvälinen tausta ja osaaminen auttavat yrityksen viennin vahvistamisessa entisestään, täydentää emoyhtiö Pohjolan Design-Talon toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski.

–Odotan innolla pääseväni yhdessä yhtiön henkilökunnan kanssa kehittämään Finnlamellista toimialan johtavaa brändiä niin kotimaassa kuin vientimarkkinoilla. Finnlamellin vankka teollinen osaaminen yhdistettynä emoyhtiön kokemukseen ja osaamiseen muuttovalmiiden talojen toimituksissa tarjoaa meille erinomaisen mahdollisuuden kannattavaan kasvuun kotimarkkinoilla. Myös vientimarkkinoilla on merkittävä liiketoiminnan kasvupotentiaali suomalaiselle hirsitalo-osaamiselle. Teemme Finnlamellista lähivuosina alan merkittävimmän toimijan myös kansainvälisillä markkinoilla, toteaa Uotinen.

Finnlamelli Oy on yksi hirsitaloalan johtavista yrityksistä. Yhtiö on perustettu vuonna 1995 ja sen tehdas sijaitsee Alajärvellä. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2016 28,3 m€ ja henkilöstön lukumäärä 105. Yhtiö on Pohjolan Design-Talon tytäryhtiö.

www.finnlamelli.fi

Pohjolan Design-Talo Oy on johtava muuttovalmiiden omakotitalojen valmistaja. Design-Talon pääomistajia ovat pääomasijoittaja CapManin hallinnoimat rahastot. Merkittävinä osakkaina ovat myös valtion omistama pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus sekä yrityksen toimiva johto. Sen tuotemerkkejä ovat Design-Talo, yrityksen yhdessä Keskon kanssa omistama Ainoakoti, Finnlamelli sekä työ- ja vapaa-ajan tilaratkaisuja tarjoava Talliosake.

www.designtalo.fi