Janne Kivioja, rakennuspäällikkö

”DEN on minulle paljon muutakin kuin työpaikka”

Aloitin ensi kertaa Designtalolla maaliskuussa 2003, kirvesmiehenä toimineen isäni ”kiireapulaisena”. Kesän korvalla minulle tarjottiin oppisopimusta. Sillä tiellä ollaan.

Työ oli jo silloin mielekästä ja monipuolista. Talopaketit toimitettiin kappaletavarana työmaalle, ja siitä teimme ne sitten ulkoapäin valmiiksi ja sisäpuolelta levypinnalle.

Parin vuoden päästä lähdin armeijaan, josta kotiuduin kersanttina ja palasin kirvesmieshommiin.

2010 otin ryhmänvetovastuun loppu-urakkaporukasta. Suoritin työn ohessa rakennustuotannon ammattitutkinnon. 2014 vuonna minulla alkoivat nivelet kipeytyä, ja työterveyslääkärin suosittelusta Elo rahoitti uudelleenkoulutukseni rakennusinsinööriksi. Opiskelujen ohella palasin Designtalolle osa-aikaiseksi urakkalaskijaksi. Lisäksi tein toimituksien lukituksia, mikä oli hyvä lisä viitoittamaan tulevaisuutta. Paluupäätös osoittautui onnistuneeksi sikälikin, että sain täällä tehdä opinnäytetyöni kosteudenhallinnasta.

Valmistuin insinööriksi joulukuussa 2017 ja aloitin Nivalassa vakituisena toimitusvastaavana. Vastasin talokohteiden urakkalaskennasta ja talotoimituksien lukitsemisesta. Aloin kuitenkin kaivata takaisin lähemmäksi rakentamista, ja elokuussa 2018 minusta tuli rakennuspäällikkö.

Rakennuspäällikkönä vastasin Keski- ja Pohjois-Suomessa DENin pientalojen – Designtalo, Ainoakoti ja Finnlamelli – rakentamisesta. Toimin esimiehenä kahdeksalle projektipäällikölle, jotka johtavat työmaiden jokapäiväistä toimintaa huomioiden muun muassa laadun, työturvallisuuden, aikataulutuksen, kannattavuuden ja asiakastyytyväisyyden. Pyrin auttamaan ja sparraamaan projektipäälliköitä sekä antamaan heille mahdollisimman hyvät toimintaedellytykset.

Vuoden 2021 marraskuun alusta työnkuvani ja vastuualueeni laajeni. Aloitin 1.11.2021 Denin Kodit-liiketoiminnan rakennusjohtajana ja vastuullani on rakentaminen kokonaisuutena. Tyypillinen työpäivä alkaa laskujen hyväksymisestä ja sähköpostien käsittelystä. Paljon puhun päivisin puhelimessa niin alaisteni kuin asiakkaidenkin kanssa. Päivittäin olen myös yhteydessä kollegoihin muun muassa työhinnoitteluuun, suunnitteluuun ja määrälaskentaan liittyen. Kahta samanlaista työpäivää ei ole, vaan työ on erittäin vaihtelevaa ja mielekästä.

Itse aikataulutan täysin omat työni ja koen, että pystyn vaikuttamaan paljon ja moneen asiaan. Omalla työlläni pyrin helpottamaan ja selkeyttämään kollegoiden työtä. Pyrin siihen, että minulta ei lähde keskeneräisenä asiat eteenpäin.

DEN on minulle paljon muutakin kuin työpaikka. Olen kasvanut hyvin syvälle tähän työpaikkaan kiinni ja sen vuoksi sitoutuminen ja lojaliteetti ovat erittäin korkealla. Olen nähnyt ja kokenut sen itse, miten Designtalo, sittemmin DEN, on monessa asiassa joustanut minua kohtaan.

Rakentamisen parissa toimivat projektipäälliköt työskentelevät erittäin itsenäisesti, suurin osa vielä eri paikkakunnilla, mutta tästä huolimatta tiimi on hitsautunut yhteen. Joka kuukausi käymme asiat läpi etätiimipalaverissa. Rakentamisen organisaatioon kuuluu rakennusjohtaja, kolme rakennuspäällikköä ja 22 projektipäällikköä.

DENillä pidämme työntekijöistä huolta, sillä meille henkilöstötyytyväisyys ja työturvallisuus ovat erittäin tärkeitä. Eikä pelkästään paperilla, vaan niiden eteen myös tehdään töitä. Asiakastyytyväisyyteen on satsattu paljon. Sen vuoksi muutimme entiset työpäälliköt projektipäälliköiksi, jotka johtavat ja ohjaavat työmaata jokaisessa tilanteessa kokonaisvaltaisesti. Tavoitteenamme on, että asiakas saa unelmansa aikataulussa, kustannustehokkaasti, laadukkaasti ja vielä jokaisen näkökulmasta turvallisesti.

Olen 36-vuotias naimissa oleva viiden lapsen isä. Asumme maalla peruskorjatussa rintamiestalossa, ja vapaa-aikani täyttää perheen yhteinen harrastus, omassa pihassa asustelevat ponit. Oma kiinnostukseni on ponien jalostamisessa ja kasvatustoiminnassa.

Kirvesmiesaikana mottoni oli, että tein työn aina niin kuin itselle tekisin. Nykyäänkään en tee mitään puolivaloilla. Kiire on hyvä organisaattori, niinpä pyrin hoitamaan jokaisen asian järjestelmällisesti ja kerralla kuntoon.