Joni Marttala, kotien rakennesuunnittelu

”Tulin alunperin 1,5 kuukauden työharjoitteluun, sille tielle jäin.”

Teen tällä hetkellä perustuksien mittaohjeita rakennesuunnittelussa Nivalan toimistolla – näinä aikoina tosin kotona.

Aloitin DENillä vuosi sitten tammikuussa puolentoista kuukauden työharjoittelussa, ja siitä lähtien olen talossa ollut. Teen mittaohjeita Designtalon, Ainoakodin ja Finnlamellin taloihin. DENistä kuulin ennen harjoitteluun hakemista entiseltä työkaveriltani, josta sen myötä tuli myös nykyinen työkaveri. (Terveisiä Timolle 😊)

Opiskelen Oulun ammattikorkeakoulussa rakennusinsinööriksi rakennesuunnitteluun suuntautuneena. Jäljellä on lähes valmiin opinnäytetyön jättö ja pari kurssia keväälle. Opiskelut olen suorittanut kokonaan töiden ohella lähes koko ajan täyttä työpäivää ja koulua yhdistämällä.

Työtehtäväni ovat aloittelevan suunnittelijan töitä, jotka ovatkin sopivia opiskelijalle.

Työpäiväni ovat aika samanlaisia työtehtävien suhteen, vaihtelua tuovat toki kovin erilaiset kohteet. Työn kuormauksen hoidan itse.

Olen ollut talossa vuoden, mutta siitäkin suurimman osan etätöissä kotona. Harmittavan vähän olen työyhteisön kanssa ollut kasvotusten tekemisissä. Muilla toimipisteillä en ole päässyt käymään poikkeustilanteen vuoksi ollenkaan. Siksi edelleen löytyy monta työkaveria, joiden kanssa olen usein yhteydessä puhelimella tai sähköpostilla, mutta en ole koskaan tavannut.

Työpaikkana olen ollut DENiin tyytyväinen omalta osaltani. Työyhteisön ilmapiiri ainakin omassa tiimissäni vaikuttaa oikein hyvältä ja on ollut mukava huomata, että uuteen työntekijään suhtaudutaan täällä hyvin.

Alun perin valmistuin ammattikoulusta rakennusalalle 2012. DENille tuloon saakka työskentelin harjoittelusta lähtien samassa hirsitalotehtaassa vaihtelevissa tehtävissä. Työmaalla asennushommissa, tehtaalla valmissaunojen tekijänä, salvoskoneen pääkäyttäjänä, loppuvaiheessa tuotannossa tiimivetäjänä ja toimistolla avustavissa töissä. Työura oli vuoden tauolla varusmiespalveluksen ajan 2013, mutta koen saaneeni sieltä paljon hyvää siviilielämäänkin.

Asun omakotitalossa maaseudun rauhassa perheeni kanssa, johon kuuluvat vaimo ja kaksi alle kouluikäistä lasta. Harrastuksiini ovat kuuluneet metsästys ja kalastus pienestä pitäen. Lähes kaikki oma vapaa-aika kuluukin luonnossa varsinkin syksyisin, mitä nyt sattuu töiltä, opiskelulta, perheeltä ja omakotitalolta jäämään😊.