Pientalojen ja tilojen edelläkävijä DEN aloittaa vastuullisuuden kokonaisvaltaisen kehityksen Gaian tuella

DEN Group on valinnut Gaia Consultingin kumppanikseen vastuullisuuden systemaattiseen kehittämiseen. DENin talo- ja tilabrändit Designtalo, Finnlamelli, Ainoakoti ja Talliosake ovat pitkään olleet omien segmenttiensä edelläkävijöitä tuotteiden ja tuotantoprosessien osalta. Nyt konserni lähtee kehittämään vastuullisuuttaan entistä kokonaisvaltaisemmin.

Finnlamellin hirsitalot ovat jo lähtökohtaisesti hiilinegatiivisia hirsiin sitoutuneen hiilidioksin takia.

”Koemme, että pientalo- ja monitoimitila-alojen johtavana toimijana meillä on sekä velvollisuus että mahdollisuus saavuttaa jotain erityistä vastuullisuudessa. Haluamme omalta osaltamme vauhdittaa alan siirtymää hiilineutraaliksi. Vaikka vastuullisuus on aina ollut yksi perusarvoistamme, aiempaa kokonaisvaltaisemmin ajattelemalla olemme jo sisäisesti tunnistaneet useita uudenlaisia mahdollisuuksia toiminnan, kumppanuuksien ja tuotteiden vastuullisuuden kehittämiseen”, kertoo DENin toimitusjohtaja Jussi Niemelä.

Designtalon talomalleihin on tarjolla suosittu hiilineutraali ECO2-toteutuskonsepti, jonka ympäristöystävällisyys perustuu rakennusmateriaaleihin ja lopun hiilijalanjäljen 50 vuoden kompensointiin.

”Innostus talossa on suurta. Emme halua tehdä jotain nimellistä, vaan aitoa ja perinteiden ulkopuolelle kurottavaa vastuullisuutta. Puu- ja hirsitaloalalla on jo valmiiksi suuret vaikutusmahdollisuudet ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Tutkimme nyt, miten voimme vielä vahvistaa tätä vaikutusta. Alamme lisäksi ensi vuonna laskemaan hiilijalanjälkeämme. Tavoittelemme omalta osaltamme sen nopeaa pienentämistä”, sanoo Niemelä.

”On ilo lähteä kehittämään DENin kokonaisvaltaista vastuullisuutta heidän kumppaninaan. Gaian vahvalla kokemuksella ja osaamisella uskon, että voimme auttaa DENia vastuullisuuden tuomien mahdollisuuksien löytämisessä ja riskien taklaamisessa, ja näin luoda lisäarvoa sekä DENille että heidän asiakkailleen”, sanoo toimitusjohtaja Ulla Heinonen Gaia Consultingilta.

”Kävimme läpi useamman kumppanivaihtoehdon. Koska halusimme varmistaa, että otamme huomioon kaikki vastuullisuuden osa-alueet ja kehitämme niitä aidosti ja pitkäjänteisesti huippukumppanin tukemana, Gaia oli lopulta selvä valinta”, kertoo DENin viestintä- ja vastuullisuuspäällikkö Lotta Kinnunen. ”Mehän olemme sikäli jo kestävällä alalla, että harvemmin ihmiset ostavat taloja ja tiloja muotioikkuina kertakäyttöä varten – me teemme pitkäaikaisia, kestäviä ja harkittuja tuotteita, jotka usein ovat asiakkaamme elämän isoin investointi. Tästä tunnemme suurta vastuuta.”

Loppuvuoden aikana keskitytään päivittämään vastuullisuusstrategia ja asettamaan toiminnalle mitattavat tavoitteet. Ensi vuonna aloitetaan hiilijalanjäljen laskenta ja hiilitiekartan laadinta CO2-päästöjen minimoimiseksi.

Lisätiedot:

Jussi Niemelä, toimitusjohtaja, DEN Group Oy
puh. 0400 462 696, jussi.niemela@den.fi

Lotta Kinnunen, viestintä ja vastuullisuus, DEN Group Oy
puh. 040 581 9735, lotta.kinnunen@den.fi

 

DEN on suomalainen yritys, jonka juuret pientalorakentamisessa yltävät yli 30 vuoden taakse. Tuotemerkkejämme ovat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, hirsitalovalmistaja Finnlamelli, K-Raudan ja DENin yhteistyömerkki Ainoakoti, sekä harrastus-, toimi- ja varastotiloja valmistava Talliosake. Konsernilla on myös oma talotekniikan suunnittelija ja toteuttaja DEN Tekniikka.

Konsernissa työskentelee lähes 500 deniläistä ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli 174 miljoonaa euroa. DENin pääomistajia ovat CapManin hallinnoimat rahastot ja muina osakkaina Suomen Teollisuussijoitus sekä yrityksen henkilökuntaa.