Pohjolan Design-Talo Oy kasvatti markkinaosuuttaan pientalomarkkinoilla

Pohjolan Design-Talo Oy kasvoi voimakkaasti vuonna 2016. Yritys onnistui myös kasvattamaan markkinaosuuttaan pientalomarkkinoilla.

Pohjolan Design-Talon liikevaihto oli vuonna 2016 vielä vahvistamattoman tilinpäätöksen mukaan 71,3 miljoonaa euroa (2015 62,3 MEUR). Liikevaihto kasvoi edellisvuoteen verrattuna 12,4 prosenttia.

Yhtiön palveluksessa oli vuoden 2016 lopussa 209 henkilöä, mikä oli noin viidennes enemmän kuin edellisvuoden vastaavana ajankohtana. Pohjolan Design-Talon liiketulos vuonna 2016 oli 6,2 miljoonaa euroa (6,5 MEUR 2015).

-Vahvistimme asemaamme edelleen ankarasti kilpailluilla pientalomarkkinoilla. Erityisesti vahvistimme omaa joukkuettamme, mistä osoituksena henkilökunnan ilahduttava kasvu. Lisäksi molempien pientalobrändiemme, Design-Talon ja Ainoakodin, markkinaosuus vahvistui vuoden 2016 aikana, sanoo Pohjolan Design-Talon toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski.

Pohjolan Design-Talo luovutti pientalo- ja projektiasiakkailleen vuonna 2016 yhteensä lähes 450 perheasuntoa.

Pohjolan Design-Talo Oy on Suomen johtava muuttovalmiiden omakotitalojen rakentaja. Design-Talon pääomistajia ovat pääomasijoittaja CapManin hallinnoimat rahastot. Merkittävinä osakkaina ovat myös valtion omistama pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus sekä yrityksen toimiva johto. Yrityksen liikevaihto on 63,4 MEUR (2015) ja se työllistää 182 henkilöä (2015). Design-Talolla on oma ulkoseinäelementtejä valmistava talotehdas Nivalassa sekä lvi- ja sähkötöitä toteuttava Design-Talo Tekniikka Iissä. Pohjolan Design-Talo Oy on Pientaloteollisuus PTT ry:n jäsen.

www.designtalo.fi