PTT:n Järki kotiin-kampanjan toisessa jaksossa tutustutaan omakotitaloasujiin

DEN Finland on mukana Pientaloteollisuuden (PTT:n) Järki kotiin -kampanjassa, jonka tarkoituksena on rohkaista omakotitalosta haaveilevia käynnistämään oma kotihankkeensa. Kampanjassa murretaan omakotitaloasumiseen liittyviä yleisiä myyttejä, jotka eivät välttämättä pidä paikkaansa.

Omakotitalot ovat aina kuuluneet myös suomalaiseen kaupunkimiljööseen. Tiesitkö, että eniten omakotitaloja rakennetaan Espooseen, Vantaalle, Ouluun ja Helsinkiin? (PTT 2019)

Toisessa kampanjan jaksossa avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja vierailee omakotitaloasujien Viktorin ja Jennin luona. Eskolla on vahva usko, että omakotitaloasuminen sopii vain erakoille – sijaitsevathan ne kaukana kasvukeskuksista. Eskon usko joutuu kuitenkin koetukselle, kun hänelle selviää, että hän on aivan kantakaupungin kupeessa.

 

 

Pientaloteollisyys ry:n (2019) mukaan talovalmistajien vaihtoehdoista löytyy kaupunkitonteille sopivia malleja ja hyvän kaavoituksen avulla voidaan vaikuttaa siihen, että omakotitalot ovat osa myös modernia kaupunkiasumista.

Omakotitalot sopivat myös kaupunkimaiseen elämäntyyliin: Omakotitalosta voi lähteä töihin myös julkisilla liikennevälineillä ja palvelut voivat olla kävelymatkan päässä. Suomessa riittää kyllä tonttimaata asumiseen. Päättäjät pitävät kaavoituksella huolen siitä, että jokainen suomalainen löytää itselleen mukavimman tavan asua, sekä maalla että kaupungissa. Haluaisitko sinä asua kaupungissa, mutta mennä mökille omalle takapihallesi?