RKL:n mallitalopalkinto on vahva todiste Designtalon rakentamisen laadusta

Rakennusmestareiden ja -insinöörien (AMK) liiton RKL:n puheenjohtajisto valitsi Designtalo Idyllin Asuntomessujen mallitaloksi Lohjalla. Idylliä kiitetään erityisesti laadusta ja projektinhallinnan taidokkuudesta.

“Työturvallisuus oli ensiluokkaista, ja sen varmistamiseksi Designtalon projektiryhmällä oli myös kiitettävää kekseliäisyyttä”, RKL:n puheenjohtaja Jukka Lintunen perustelee.

DENin työmailla toimintaa on kehitetty esimerkiksi niin, että työpäälliköistä on koulittu aitoja projektipäälliköitä. He johtavat rakennushankkeita kokonaisuutena ja toimivat asiakkaan ainoana yhteyspisteenä. Projektipäällikkö vastaa aikataulusta, dokumentoinnista, turvallisuudesta, laadusta ja budjetista, Designtalon liiketoimintajohtaja Jarmo Huhtala kertoo.

Myös työturvallisuuteen Designtalo panostaa paljon. Viime vuonna patentin saivat työmailla pitkään käytetyt, omakehitteiset putoamissuojat, jotka nostavat pientalotyömaan turvallisuuden erinomaiselle tasolle.

Huhtala pitää Designtalon vuosikymmenten kokemusta pientaloista laadun takeena.

”Kun on tutut tekijät, he tietävät millä laatuvaatimuksilla me haluamme työskennellä ja me taas tunnemme heidän työtapansa. Luottamus on molemminpuolista meidän ja alihankkijoiden välillä, kun toiminta on tuttua puolin ja toisin”, Huhtala summaa.

Asiakkaille tärkeitä ovat myös aikataulut, etenkin niiden pitävyys ja seurantamahdollisuus.

Designtalo Idyllin pääsuunnittelijana on toiminut Sami Leinonen ja vastaavana työnjohtajana Jarno Koskiranta. Voit tutustua kohteeseen tarkemmin Designtalon sivuilla https://designtalo.fi/asuntomessut/2021/