Suomen suurin pientalovalmistaja DEN Finland ylitti selvästi 500 myydyn talon rajapyykin syyskuussa

5.10.2023

Asiakkaat ovat säilyttäneet luottamuksensa vaikeista ajoista huolimatta maan suurimpaan pientalotoimittaja DEN Finlandiin. DEN Finland on myynyt Designtalo-, Finnlamelli- ja Ainoakoti-taloja tänä vuonna selvästi yli 500 kappaletta ja onnistunut pitämään huolta kannattavuudestaan.

”Talomme tehdään omilla tehtaillamme Suomessa, yrityksemme juuret yltävät yli 30 vuoden taakse ja taloustilanteemme on vakavarainen. Juuri nyt nämä asiat ovat erityisen tärkeitä oman unelmien kodin rakentamista harkitseville, ja onnistuimme selvästi ylittämään tavoitteemme 500 talon rajapyykin tavoittamisesta syyskuussa”, DEN Finlandin toimitusjohtaja Otto Tarkiainen kuvailee.

”Myynti- ja toimitusmäärämme ovat tänä vuonna koronaa edeltävällä tasolla. Tänä vuonna olemme toimittamassa yli 530 taloa, joista valtaosa on muuttovalmiita toteutuksia. Tulosennusteemme tälle vuodelle on positiivinen”, Tarkiainen kertoo.

DEN Finland Oy:n liikevoitto ennen liikearvopoistoja oli 6,9 m€ vuonna 2022 ja 7,7 m€ vuonna 2021.

Kotimainen tuotanto edistää työllisyyttä ja kestävää kehitystä

DENin talot valmistetaan omilla tehtailla Suomessa. DEN työllistää Suomessa suoraan lähes 400 henkilöä ja välillisesti huomattavasti enemmän. Rakentamisen eri vaiheet suunnittelusta materiaalien valmistukseen ja rakentamisesta logistiikkaan tarjoavat työtä sekä omalle vakituiselle henkilöstölle että sadoille paikallisille alihankkijoille.

Omilla tehtailla ja valvotuissa tuotantoketjuissa vastuullisuutta pystytään tehokkaasti seuraamaan, mittaamaan ja kehittämään edelleen. Esimerkiksi Alajärven-tehdas on lämmön suhteen omavarainen, sillä sahauksesta syntyvä puru käytetään lämmöntuotantoon ja ylijäämä myydään pelleteiksi. Molemmilla tehtailla käytetään vain uusiutuvaa energiaa. DENin käyttämästä puusta vähintään 90 % on PEFC-sertifioitua ja puun alkuperä on selvitettävissä.

DENillä työturvallisuutta parannetaan jatkuvasti, ja omia innovaatioita ovat esimerkiksi tehtaiden hengitysilman laadun parantaminen oikean ilmankosteuden avulla sekä työmailla käytettävä oma, patentoitu telinejärjestelmä, joka estää putoamisen korkealta.

Talotehtailla elementit ja hirret säilytetään ja käsitellään säältä suojassa, ja nopea pystytys työmaalla säältä suojaan pitää rakenteet turvallisina. Hirsitaloissa on tutkitusti erinomainen sisäilma, ja elementtitaloissa käytettävät laadukkaat runko- ja eristemateriaalit pitävät myös huolta sisäilman laadusta.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Maria Mroue, markkinointi-, viestintä ja vastuullisuusjohtaja, DEN Finland

maria.mroue [at] den.fi | +358 50 393 4974

Me DENillä teemme vastuullista ja kestävää työtä asiakkaidemme elämän isoimpien hankintojen parissa

DEN on Suomen suurin pientalorakentaja, jonka juuret yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Konsernissa työskentelee yli 400 ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 226,2 miljoonaa euroa.

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli ja K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti. Lue lisää: den.fi.

Uutisemme

Uutiset

DEN Group myy Talliosake Oy:n

27.5.2024 DEN Group Oy ja entisten Talliosake Oy:n yrittäjien muodostamana sijoittajaryhmä ovat allekirjoittaneet kauppakirjan Talliosake Oy:n kaupasta. Kauppa toteutetaan kesäkuussa. […]
Lue lisää