Kolmen oululaisen keksinnöstä maanlaajuiseksi liiketoiminnaksi – Talliosake juhlii kymmenvuotispäiväänsä

Talliosake täyttää 26.10. kymmenen vuotta. Mikä alkoi vuosikymmen sitten kahtenatoista Oulun Ruskoon valmistuvana Talliosake-tilana, on nykyään lähes 4 200 valmista ja 600 rakenteilla olevaa Talliosake-tilaa, joilla on tuhansia käyttäjiä, omistajia ja vuokralaisia. Talliosakkeita löytyy nykyisin joka puolelta Suomea Helsingistä Kuusamoon.

”Talliosake on alusta asti ollut edelläkävijä”, kertoo perustajakolmikkoon kuulunut Antti Pääkkö, joka on yhä mukana toiminnassa. ”Alkuaikoina tiloja tehtiin pääosin yksityiskäyttöön autotallin korvikkeeksi. Havaitsimme kuitenkin nopeasti, että asiakkaat kaipasivat monikäyttöisempiä, nykyaikaisemmin varusteltuja ja myös yritysten tukikohdiksi soveltuvia tiloja. Osakepohjaisesti toimiessa tilan omistajan ei tarvitse huolehtia kiinteistön ylläpidosta, vaan sen hoitaa kiinteistöosakeyhtiö.”

Tänään nimi Talliosake on vakiintunut puhekieleen tarkoittamaan kaikenlaisia tiloja – joskin usein sillä viitataan varastoihin, mikä ei kuvaa Talliosakkeen nykytarkoitusta. Pelkän varastoinnin sijaan hyvin varusteltuja tiloja käytetään harraste- ja yritystiloina. Niissä rassataan autoja, ommellaan ja askarrellaan, korjataan kodinelektroniikkaa ja muita laitteita, pidetään varikkotoimintaa tai yritysten käsivarastoja, joissa tavaraa kulkee sisään ja ulos päivittäin. Osassa Talliosakkeista toimii yrityksiä, jotka työllistävät yhteensä tuhansia ihmisiä.

Yrityksen viisi ensimmäistä vuotta toiminta oli vielä varsin pienimuotoista. Vuonna 2015 omistuspohjan laajetessa ja konseptin osoittautuessa markkinoilla ylivoimaiseksi aloitettiin määrätietoinen kasvu. Nyt työntekijöitä on yli viisikymmentä, ja liikevaihtoa kertyi viime vuodelta 56 miljoonaa euroa.

Vuonna 2017 Talliosakkeesta tuli osa suomalaista DEN-konsernia, joka tarjoaa toiminnalle lisää taloudellisia ja toiminnallisia muskeleita. 2018 konsepti lanseerattiin Talli-nimellä Ruotsissa.

”Meillä on käyttäjinä tilansa itse omistavien ihmisten ja yritysten lisäksi vuokralaisia. Vuokratilat ovat joustava ratkaisu monen yrittäjänkin tarpeisiin. Myymme vuokrattavat tilat sijoittajille, jotka saavat sijoitukselleen vakaata vuokratuottoa, ja hoidamme koko vuokrausprosessin heidän puolestaan. Olemme tehneet tiloihin toistatuhatta vuokrasopimusta,” laskee Talliosakkeen liiketoimintajohtaja Markus Alitalo. ”Tällaista palvelua ei ole kellään muulla tarjota.”

”Tänä merkkipäivänä haluan kiittää lämpimästi kaikkia asiakkaitamme ja toivoa, että viihdytte tiloissa pitkään! Tälle toivomukselle antaa hyvän pohjan jatkuva asiakastutkimuksemme, joka osoittaa huikean hyvää tyytyväisyyttä vuodesta toiseen – kiitos siitä kaikille Talliosakkeen käyttäjille ja työntekijöille!”

Syntymäpäiväsankari juhlii hillitysti korona-ajan vaatimaa sosiaalista etäisyyttä pitäen. 10-vuotisjuhlavideo julkaistaan loppukuusta.

Lisätiedot: Markus Alitalo, johtaja, Talliosake
puh. 040 545 9373, markus.alitalo@den.fi

 

Talliosake on osa DEN-konsernia. DEN tuo yhteen erityisen joukon yrityksiä ja ihmisiä, joilla on yhteinen päämäärä: palvella kokonaisvaltaisesti asumiseen, työskentelyyn ja vapaa-aikaan liittyvissä yksilöllisissä unelmissa. Tuotemerkkejämme ovat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, hirsitalovalmistaja Finnlamelli, K-Raudan ja DENin yhteistyötuotemerkki Ainoakoti sekä harrastus-, toimi- ja varastotiloja valmistava Talliosake. Konserniin kuuluu myös talotekniikan suunnittelija ja toteuttaja DEN Tekniikka.

Konsernissa työskentelee lähes 500 deniläistä ja sen liikevaihto vuonna 2019 oli noin 170 miljoonaa euroa. DENin pääomistajia ovat CapManin hallinnoimat rahastot ja muina osakkaina Suomen Teollisuussijoitus sekä yrityksen henkilökuntaa.