Varainsiirtoveron lasku tuo helpotusta myös omakotitalorakentajille

23.10.2023DEN rakennustyömaa

 

Hallitus esittää varainsiirtoveron laskemista. Kiinteistöjen varainsiirtoveroprosentti laskee neljästä prosentista kolmeen, mikä merkitsee omakotitalorakentajille huojennusta rakennusbudjettiin. Asunto-osakkeiden varainsiirtoveron lasku puolestaan tuo monille rakentajille kaivattua helpotusta vanhan asunnon myyntiin.

”Monen rakentamisesta haaveilevan jarruna on ollut viime aikoina vanhan asunnon myynti. Varainsiirtoveron huojennus voi osaltaan auttaa ihmisiä lähemmäs unelmiensa kotia,” kertoo DEN Finlandin kaupallinen johtaja Mikko Granqvist.

Lakimuutoksen tavoitteena helpottaa rakennusalan ahdinkoa

Rakennusalan ahdinko on jatkunut jo pitkään, ja lakimuutoksen tavoitteena on helpottaa vaikeaa tilannetta rakennusalalla sekä vauhdittaa asuntokauppaa. Lain on tarkoitus tulla voimaan vuodenvaihteessa, mutta veroprosentteja sovelletaan takautuvasti hallituksen esityksen antamispäivästä 12.10.2023 alkaen, kerrotaan valtiovarainministeriön tiedotteessa. Varainsiirtoveron laskeminen koskee kiinteistöjä, asunto-osakkeita ja muita arvopapereita.

Omakotitalon tontin varainsiirtovero laskee

Kiinteistöllä tarkoitetaan kiinteistörekisteriin merkittyä maa-aluetta, eli omakotitalolle kaavoitettu tontti on kiinteistö. Varainsiirtoveron lasku tuo siis huomattavan helpotuksen omakotitalorakentajille. Esimerkiksi 50 000 euron tontin ostajalle muutos tuo 500 euron säästön. Pääkaupunkiseudulla ja isoissa kaupungeissa tontit ovat kalliimpia ja säästö näin ollen suurempi.

Vanhan asunnon myynti helpottuu

Kiinteistöjen varainsiirtoveroprosentti laskee neljästä prosentista kolmeen ja asunto-osakkeiden kahdesta prosentista 1,5:een. Tämä helpottaa omakotitalorakentajan vanhan asunnon myyntiä, sillä varainsiirtoveroprosentin lasku on merkittävä etu ostajalle.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Maria Mroue, markkinointi-, viestintä ja vastuullisuusjohtaja, DEN Finland

maria.mroue [at] den.fi | +358 50 393 4974

 

Me DENillä teemme vastuullista ja kestävää työtä asiakkaidemme elämän isoimpien hankintojen parissa

DEN on Suomen suurin pientalorakentaja, jonka juuret yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Konsernissa työskentelee yli 400 ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 226,2 miljoonaa euroa.

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli ja K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti. Lue lisää: den.fi.