Asuntomessut aukeavat: Designtalo Idyll ja Ainoa Fiksu odottavat vieraita

DENin suunnittelemat ja toteuttamat asuntomessutalot ovat tänä vuonna Designtalon ja Ainoakodin mallistoista. Lohjan maisemiin sopivat puutalomme kutsuvat messuvieraat viihtymään ja inspiroitumaan!

Designtalo Idyll toivottaa tulijat tervetulleiksi näkyvästi messualueen reunassa kaksikerroksisena omakotitalona. Talo erottautuu paitsi perinnemaisemaan sopivan ulkomuotonsa ansiosta, myös päällepäin näkymättömien ratkaisujensa takia. Se edustaa Designtalon ECO2-rakentamista, joka tekee markkinoiden ainoat täysin hiilineutraalit valmistalot. Hiilineutraalius perustuu paitsi ympäristöystävällisiin, uusiutuviin rakennusmateriaaleihin, myös lopun hiilijalanjäljen kompensointiin sertifioiduilla hankkeilla.

Designtalo Idylliin on toteutettu uudenlainen äänimaailma, joka alkaa jo ulkoa. Sisällä sen päälle rakentuvat elämää kussakin huonetilassa esittävät taustaäänet. Messukävijä pääsee kokemaan useammalla aistilla, miltä elämä hiilineutraalissa Designtalossa voisi tuntua.

Talon piha on ranskalaishenkinen potager-tyylinen vihannespuutarha, jossa on sulassa sovussa niin hyötykasveja ja yrttejä kuin koristekasvillisuuttakin. Sieltä löytyvät myös kasvihuone ja tulipaikka. Pihan on suunnitellut Tiina Töyrä.

Sisutukseen Mikko Toppala on hakenut perinteisestä maalaisromantiikasta poikkeavaa modernimpaa tulkintaa. Talossa on sisällä laatoituksia, tammea, vaaleita ja lämpimiä värejä, keittiössä näyttäviä kvartsipintoja ja shaker-henkeä.

Heinäkuussa Rakennusmestareiden ja -insinöörien (AMK) liiton RKL:n puheenjohtajisto valitsi Designtalo Idyllin Asuntomessujen mallitaloksi! (Kts. tiedote täältä)

Talossa on 144,5 neliötä ja neljä makuuhuonetta.

Edessä Ainoa Fiksu, takana naapuri Desigtalo Idyll

Ainoa Fiksu on yhteistyömallistoa, jonka toteutuksesta vastaa DEN ja myynnistä K-Rauta. Fiksu-malliston talot on ns. valmiiksi suunniteltu, jolloin on vakiona kaikki kodin halutuimmat ominaisuudet, kuten saarekekeittiö, vaatehuone, maisemaikkunat ja sisennetty terassi. Terassi yhdistää asuinrakennuksen ja sauna-vierashuonerakennuksen, jonka erillinen tila antaa mahdollisuudet omaan rauhaan.

Sisustuksen pääajatuksina ovat kotimaisuus, laadukkuus ja luonnonmateriaalit. Esillä on kotimaisten yrittäjien tuotteita, kierrätettyjä ja tuunattuja tuotteita. Sisustuksen suunnittelusta vastaavat K-Raudan luottosuunnittelijat ja -stylistit: Karoliina Lantto, Kaisa Kartela ja Anna Biström.

Talossa saunarakennuksineen ja ulkovarastoineen on yhteensä 110 neliötä ja kolme makuuhuonetta.

Designtalo Idyll (kohde nro 16) ja Ainoa Fiksu (kohde nro 15) sijaitsevat sopivasti vierekkäisillä tonteilla.

Nähdään messuilla 9.7.–8.8.!

Lue aikaisempi tiedote messutaloistamme täältä »