Designtalo nousi muuttovalmiiden omakotitalojen markkinajohtajaksi

Designtalo oli ylivoimaisesti suosituin talomerkki muuttovalmiissa omakotitaloissa vuonna 2023, kertoo Rakennustutkimus RTS:n Omakotirakentajatutkimus 2023/24. Designtalo on osa DEN Finlandia, joka vahvisti asemaansa Suomen suurimpana pientalovalmistajana.

Designtalo toimitti Omakotirakentajatutkimuksen mukaan 20 prosenttia kaikista Suomen muuttovalmiista omakotitaloista. Hirsitalojen kategoriassa Finnlamelli säilytti markkinajohtajan asemansa kuuden prosentin osuudella kaikista muuttovalmiista omakotitaloista. Designtalo ja Finnlamelli ovat osa DEN Finlandia, joka vahvistaa asemaansa Suomen suurimpana pientalorakentajana.

DEN toimitti joka kolmannen muuttovalmiin omakotitalon

DEN Finlandiin kuuluvat muuttovalmiiden omakotitalojen Designtalo, hirsitalomerkki Finnlamelli ja Ainoakoti, joka on yhteistyömerkki Keskon kanssa. Muuttovalmiiden omakotitalojen osalta DENin euromääräinen markkinaosuus vuonna 2023 oli 30,5 % ja koko omakotitalomarkkinan osalta 22,8 %. Rakennettujen omakotitalojen kappalemäärän mukaan osuudet ovat muuttovalmiissa taloissa 29 % ja kaikissa talopaketeissa 18,5 %. Kaikilla laskutavoilla mitattuna DEN on Suomen suurin.

Muuttovalmis tarkoittaa toimitusastetta, jossa talo on mahdollisimman valmiiksi rakennettu, ja siitä puhutaan myös avaimet käteen -toimituksena.

DEN on huolehtinut kannattavuudestaan ja asiakkaistaan

DEN on onnistunut vahvistamaan asemaansa markkinoilla systemaattisen ja pitkäjänteisen kehitystyön ansiosta. Yhtiö on parantanut suhteellista kannattavuuttaan, teki viime vuonna selvästi positiivisen tuloksen ja investoi tulevaisuuteen kehittämällä toimintaansa. Viimeisin iso kehityshanke oli Designtalon mittava mallistouudistus, joka julkistettiin helmikuussa.

“Asiakkaillemme on tässä ajassa erityisen tärkeää voida luottaa siihen, että rakennamme heidän talonsa laadukkaasti loppuun asti ja olemme tukena vielä senkin jälkeen. Olemme äärettömän kiitollisia siitä, että asiakkaamme luottavat meihin yhden elämänsä suurimman hankinnan kanssa. Yrityksemme juuret yltävät yli 30 vuoden taakse, taloustilanteemme on vakaa ja talomme tehdään omilla tehtaillamme Suomessa”, DEN Finlandin toimitusjohtaja Otto Tarkiainen kertoo.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Maria Mroue, markkinointi-, viestintä ja vastuullisuusjohtaja, DEN Finland
maria.mroue [at] den.fi | +358 50 393 4974